Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sniega tīrīšanas darbos Rīgā iesaistītas 29 tehnikas vienības

Darbu pie ielu un tiltu tīrīšanas un kaisīšanas ar pretslīdes materiāliem svētdien uzsākušas 29 tehnikas vienības, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.
Uz galvaspilsētas tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā astoņas specializētās kaisīšanas mašīnas, Vidzemes priekšpilsētā un centrā - sešas, savukārt uzņēmums Ceļu Pārvalde kopumā pilsētas ielās nosūtījis 15 tehnikas vienības uz Latgales un Zemgales priekšpilsētu un Ziemeļu rajonu, lai attīrītu brauktuves.

Transportlīdzekļu pārvietošanās pilsētā ir apmierinoša un sabiedriskais transports kursē pēc grafika, informē Satiksmes vadības centrs.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrītāja vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu. 

Autovadītājiem jāņem vērā, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas