Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Sola pastiprināti kontrolēt ielu kaisīšanu Rīgā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC)uzdevis Rīgas pilsētas izpilddirektoram pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju tīrībai Rīgas centrā, īpaši Vecrīgā, _Diena.lv _informēja mēra pārstāve Anna Kononova. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs informē, ka ar pirmdienu, 28. decembri pašvaldība pastiprināti kontrolēs namu īpašnieku un namu apsaimniekotāju darbu, uzturot īpašumiem  piegulošās teritorijas, tai skaitā ietves. Savukārt Satiksmes departaments pastiprināti tīrīs ielu braucamās daļas Vecpilsētā.

„Mēs aicinām uz Rīgu ārvalstu tūristus, daudzi rīdzinieki un citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji brauc uz Vecrīgu, lai baudītu pilsētu Ziemassvētku rotājumos, apmeklētu gadatirgus un kultūras pasākumus, tāpēc izpilddirekcijām ir jārūpējas par gājēju drošību,” norāda domes priekšsēdētājs.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, par ietvju tīrību un drošību atbild namu īpašnieki un apsaimniekotāji. Ņemot vērā to, ka lielākā daļa namu Rīgas centrā ir privātīpašumi, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Administratīvā komisijas pastiprināti kontrolēs, vai īpašnieki un apsaimniekotāji ir attiecīgi uzkopuši piegulošās ietves.

Gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā.  

Jau vēstīts, ka medicīnas iestāžu sniegtā informācija liecina, ka svētku laikā daudzi iedzīvojušies traumās uz slidenajām ietvēm Rīgā. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Traumpunktā Diena.lv informēja, ka pacientu ar traumām ir daudz – naktī uz sestdienu to skaits sasniedzis 60-70, taču traumas nav smagas. Galvenokārt cilvēkiem konstatēti potīšu un roku lūzumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas