Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Staķis atbrīvojis no amata Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktoru Aļeksejenko

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atbrīvojis no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko (GKR).

TV3 raidījumam 900 sekundes Staķis šorīt skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis saistībā ar iepriekš ierosināto disciplinārlietu.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka pret Aļeksejenko disciplinārlieta ierosināta 2020.gada nogalē, jo departamentā kādu nodaļu vadījusi sieviete, ar kuru viņam ir kopīgs bērns. Staķis esot uzdevis šo interešu konfliktu novērst, taču tas neesot izdarīts. Pats Aļeksejenko apgalvojis, ka nekādu interešu konfliktu tur neredz.

Departamentā savulaik strādājusi arī Aļeksejenko dēla Igora Puntusa dzīvesbiedre un viņas māte.

Staķis šorīt 900 sekundēm apgalvoja, ka ir diezgan drošs par domes uzvaru tiesā pret Aļeksejenko, ja viņš izlems tiesāties. "Es ļoti atbildīgi šim procesam pieeju un faktiski uz atstādināšanu eju tikai tad, kad man ir pilnīga pārliecība, ka riski par tiesāšanos ir izsvērti. Protams, visiem ir tiesības meklēt savu taisnību tiesā, bet, kamēr man juristi nav iedevuši atzinumu, ka mēs varam uzvarēt, es uz šādiem soļiem neeju, jo rīdziniekiem nav jāmaksā kompensācija šādos gadījumos tikai tāpēc, ka politiķis pieņēmis nepareizu lēmumu," skaidroja mērs.

Viņš ir pārliecināts, ka kopumā lielākā daļa Rīgas domes darbinieku savus pienākumus veic godprātīgi.

Pērnajā rudenī LETA ziņoja par tolaik vēl topošās koalīcijas iespējamiem plāniem pārveidot divus pašvaldības departamentus, jaunos departamentu direktorus izraugoties konkursos. Tika apsvērta iespēja Mājokļu un vides departamentu un Labklājības departamentus reorganizēt, izveidojot Vides un klimata departamentu un Labklājības un mājokļu departamentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas