Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Staķis samaksājis KNAB piemēroto sodu par viņa uzņēmuma Innocent PRO dalību publiskā iepirkumā

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) samaksājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viņam piemēroto 70 eiro sodu par viņam piederošā uzņēmuma "Innocent PRO" dalību publiskā iepirkumā, aģentūru LETA informēja Rīgas mērs.

Viņš gan norāda, ka sods piemērots par lēmumu, kuru viņš nav pieņēmis un nav varējis ietekmēt.

"Es neesmu šī uzņēmuma valdē un neesmu amatpersona šajā uzņēmumā, jo man to aizliedz likums. Neraugoties uz to visu, pēc pašreizējā likuma burta šis tomēr ir pārkāpums, tāpēc piemēroto 70 eiro sodu esmu samaksājis," sacīja Staķis.

LETA jau ziņoja, ka KNAB piemēroja administratīvo sodu bijušajam Saeimas deputātam, Rīgas mēram Staķim.

2019.gada 17.septembrī, kad Staķis ieņēma Saeimas deputāta amatu, viņam piederošais uzņēmums "Innocent PRO" noslēdza publiska iepirkuma līgumu ar pasūtītāju SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" par kafijas un tējas piegādāšanu 2626 eiro apmērā.

Likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" paredz aizliegumu Saeimas deputātiem būt tādas komercsabiedrības dalībniekiem, kam noslēgts publiska iepirkuma līgums.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, kafija un tējas tirdzniecības uzņēmums "Innocent PRO" 2020.gadā strādājis ar 2,3 miljonu eiro apgrozījumu un 3161 eiro peļņu.

Uzņēmums Staķim piederēja līdz 2019.gadam. Pašlaik tas pilnībā pieder AS "Infinity Coffee", kurā akcionāri ir Staķis, Uldis Sangovičs, Aivars Kaulakalns un Mārtiņš Dzenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas