Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Svētdienas vakarā uz Vanšu tilta aizturēts kārtējais kāpējs

Svētdienas vakarā, 26. augustā, apsardzes darbinieki aizturējuši kārtējo Vanšu tilta vantīs kāpēju, portālu Diena.lv informēja apsardzes uzņēmuma Koblenz Drošība valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

Aptuveni plkst. 23.30  apsardzes darbinieki Vanšu tilta Pārdaugavas pusē ievēroja vīrieti, kurš šķērsoja braucamo daļu un tuvojās tilta vantīm. Vīrietis pārkāpa pāri braucamās daļas norobežojumam un pārrāpās pāri nožogojumam ap vantīm. Kad apsardzes darbinieki piesteidzās un pārkļuva pār nožogojumam, vīrietis jau bija sācis rāpties pa vantīm. Apsardzes darbiniekiem tomēr izdevās kāpēju satvert aiz apģērba, nocelt no vantīm un aizturēt.

Aizturētais bija aptuveni 25 gadus vecs vīrietis, bez alkohola lietošanas pazīmēm. Vīrietis paskaidroja, ka vēlējies pamēģināt  pēc iespējas augstāk uzkāpt pa vantīm. Aizturētais tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kā vēstīts, SIA Koblenz Drošība  nodrošina Rīgas Vanšu tilta apsardzi kopš jūlija mēneša beigām. Šajā laikā šis ir pirmais mēģinājums uzkāpt tilta vantīs.

Paredzēts, ka SIA Koblenz Drošība  tilta apsardzi nodrošinās līdz brīdim, kad tilta konstrukcijas tiks aprīkotas ar signalizāciju un video novērošanas sistēmu.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā vairāki cilvēki mēģinājuši uzrāpties pa tilta vantīm.

Šovasar kāds Vanšu tilta iekarojuma mēģinājums beidzās traģiski - šā gada 7.jūnijā kāds vīrietis uzkāpa pa vantīm, noleca no tilta smailes un nositās. Policija noskaidrojusi, ka bojāgājušais ir 1992.gadā dzimis jaunietis, kuram bijušas garīgās veselības problēmas.

Tas bija pirmais gadījums pēdējos gados, kad kāpšana Vanšu tilta vantīs beidzas ar letālu iznākumu.

Rīgas pašvaldība nolēma veikt virkni pasākumu, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošības situāciju uz Vanšu tilta.

Pēdējos desmit gados reģistrēti vismaz desmit mēģinājumi uzkāpt Vanšu tilta vantīs, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas