Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa skatīs krimināllietu pret bijušajām Rīgas centrāltirgus amatpersonām

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien plkst.10.30 skatīs krimināllietu, kurā bijušās AS "Rīgas centrāltirgus" amatpersonas un darbinieki apsūdzētie par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Lietā apsūdzēts bijušais "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, bijušais iepirkumu komisijas vadītājs Vitālijs Litvins, kā arī Jānis Zuševics un Romāns Fjodorovs. Piektais apsūdzētais ir nu jau mirušais Jānis Veners.

Apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Par to draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Tāpat viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Bijušais "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs un iepirkumu komisijas vadītājs saukti pie kriminālatbildības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Apsūdzētajiem inkriminētie noziegumi veikti no 2014.gada aprīļa līdz 2015.gada jūlijam.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā kriminālvajāšanai izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Birojs iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka trīs tirgus darbinieki piesavinājās kapitālsabiedrības naudas līdzekļus lielos apmēros, kas viņu rīcībā nonāca, veicot savus darba pienākumus.

Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, ka nelikumīgās darbības notikušas "Rīgas centrāltirgus" tā sauktajā nakts tirgū. Tas bija saistīts ar maksu par tirdzniecības vietām.

Kādā no iepriekšējām sēdēm tiesa vairāk nekā stundu klausījās ierakstītās apsūdzēto telefonsarunas. Ar rupjiem lamuvārdiem bagātajās sarunās varēja saprast, ka apsūdzētie atskaitās par nelielām naudas summām, kuras attiecīgajā dienā "iekasētas" no dažādiem tirgotājiem, kā arī par tirdzniecības vietu dalīšanu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada pavasarī citā lietā stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedumus, ar kuru Abramovam piespriests 13 330 eiro liels naudas sods par kukuļņemšanu un pirmstiesas procesā iegūtas informācijas izpaušanu.

Publiski pieejamajos spriedumus lasāms, ka Abramovs notiesāts par to, ka pieņēmis kukuli - degvielas karti, gatavojot iepirkumu Centrāltirgus deratizācijas un dezinsekcijas pakalpojumiem.

Tāpat Abramovs atzīts par vainīgu pirmstiesas procesā iegūtas informācijas izpaušanā, proti, viņš par pie sevis veikto kratīšanu informējis cilvēku, kas viņam šo kukuli devis. Abramovs bija iepriekš parakstījies par šādas informācijas neizpaušanu.

Bez naudas soda Abramovam arī uz diviem gadiem liegts ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās.

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas