Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ušakovam par necenzētu vārdu lietošanu pērn domes sēdē nekas tomēr nedraudēs

Rīgas pašvaldības policija (RPP) maija sākumā izbeigusi administratīvo lietvedību par gadījumu, kad Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") pērnā gada nogalē domes sēdē lietoja necenzētus vārdus.

RPP pārstāve Inese Tīmane teica, ka policija izvērtēja domes sēdes ierakstus un nekonstatēja sabiedriskās kārtības pārkāpumus sēdes laikā, turklāt netika saņemtas pretenzijas no sēdē klātesošajiem. Līdz ar to netika saskatīts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Jau vēstīts, ka vairāk nekā mēnesi pēc Rīgas domes (RD) sēdes, kurā pilsētas galva Nils Ušakovs izteicās necenzēti, partijas "Visu Latvijai" viens no līderiem Raivis Dzintars janvārī apsūdzēja viņu par sīko huligānismu. To viņš paudis arī vēstulē, kuru iesniedzis RPP priekšniekam Jānim Geduševam.

Vēstulē pašvaldības policijai Dzintars norāda, ka šo domes sēdi bija iespējams vērot tiešraidē. Ņemot vērā, ka Rīgas dome tiek uzturēta par Rīgas iedzīvotāju maksātajiem nodokļiem, tā būtu uzskatāma par sabiedrisku vietu, savukārt necenzētu vārdu lietošana sabiedriskā vietā ir administratīvi sodāms pārkāpums un vērtējams kā sīkais huligānisms.

Ziņots arī, ka Ušakovs gan iepriekš atvainojās rīdziniekiem un visiem pārējiem, kuri jutušies aizskarti par viņa rupjo izrunāšanos. Pērn 17.decembra domes sēdes ierakstā bija redzams, ka Ušakovs velta ļoti rupjus vārdus kādai domes darbiniecei, bet vēlāk necenzētā krievu leksikā vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) paskaidro, ka neko nesaprotot no izskatāmā lēmumprojekta.

Saistībā ar to notika arī RD opozīcijas ierosināta domes ārkārtas sēde, taču arī pēc tās Ušakovs palika amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas