Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ušakovs domē pieņem Baltkrievijas vēstnieku

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) trešdien Rātsnamā uzņēma Baltkrievijas vēstnieku Aleksandru Gerasimenko. N.Ušakovs īpaši uzsvēris, ka viņš ir pirmais vēstnieks, ar kuru viņš tiekas, būdams mēra amatā. Viņš norādīja, ka sadarbība ar Baltkrieviju Rīgai un arī Latvijai ir ļoti svarīga un ekonomiski izdevīga abām pusēm.

"Rīgas pašvaldība ir gatava veicināt un atbalstīt abu valstu un galvaspilsētu uzņēmēju sadarbību. Visu ekonomisko sakaru veicināšana šobrīd ir pašvaldības prioritāte. Īpaši jau tajos gadījumos, kad sadarboties vēlas mūsu kaimiņvalstu pilsētas", uzsvēris N.Ušakovs.

A.Gerasimenko apliecināja, ka Baltkrievija ir ieinteresēta kāpināt kravu apgrozījumu caur Latviju un arī stiprināt sadarbību ar Rīgas brīvostu. Turklāt Baltkrievijas uzņēmumi ir gatavi attīstīt šeit arī ražotnes, “veicot tehnikas gala komplektāciju Rīgā”, par sarunu rezultātu informē mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Latvija Baltkrievijai ir galvenais tranzīta partneris, jo 70% Baltkrievijas kravu apgrozījuma iet caur Latvijas ostām. Baltkrievijas vēstnieks uzsvēris, ka sadarbība notiek ne tikai starp galvaspilsētām, bet arī reģionos. Daugavpilī notikušas Vitebskas dienas, Rīgā - Grodņas un Brestas apgabalu dienas, bet šogad Rīgā plānotas arī Minskas dienas.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas