Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Zemes stunda ļauj ietaupīt 4% elektrības

Sestdien Latvijas iedzīvotāji, kas atbalstīja Pasaules Dabas fonda (PDF) akciju Zemes stunda, kas aicina vienu stundu nelietot elektrību, panāca, ka elektrības patēriņš sarucis aptuveni par četriem procentiem.

Akcijas mērķis bija pievērst cilvēku uzmanību globālās sasilšanas problēmai un panākt, ka cilvēki no elektrības attiektos arī ikdienā. Sidneja, kur ak­cija pērn aizsākās, izslēdzot Ostas tilta un uz pusi samazinot Operas nama ap­gais­mojumu, kā arī akcijā iesaistot vairākus lielus uzņēmumus, pērn Zemes stundas laikā ietaupīja vai­rāk nekā 10% ierastā elektrības patēriņa.

"Salīdzināt dažādu dienu elektrības patēriņu nav korekti," gan uzsver Latvenergo Ko­munikācijas un mārketinga departamenta Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Viņš stāsta, ka saulainā dienā apgaismojums vajadzīgs mazāk, bet lietainā — vai­rāk, turklāt vēsuma dēļ cilvēki vairāk darbina sildītājus. "Kā tas brīvdienās parasti no­tiek, sestdien elektroenerģijas patēriņa maksimums iekrita tieši laikā no astoņiem līdz deviņiem vakarā, bet darbdienās vairāk tērē rīta stundās," saka A.Siksnis.

Latvenergo arī informēja, ka bažas par elektrotīklu pārāku noslogojumu, elektrības lie­to­tājiem vienlaikus ieslēdzot apgaismojumu pēc Zemes stundas, ir pārspīlētas — atkarībā no patēriņa tiek mainīts elektrostaciju darbības režīms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas