Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zupas virtuves sola nodrošināt arī nākamgad

Zupas virtuvēm Rīgas domes 2011.gada budžetā iekļauts finansējums šī gada līmenī - 61 200 latu apmērā, portālam Diena.lv saka Rīgas domes Labklājības departamenta iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice.

Pirms tam domes opozīcijas deputāti bažījās par zupas virtuvju turpmāko darbību, jo Labklājības departaments nav spējis atbildēt uz jautājumu par to, vai budžetā šie līdzekļi tiks iekļauti.

Viņi uzskatīja, ka budžetā iekļautie 914 tūkstoši latu projektam, kas paredz sešu jaunu brīvpusdienu izsniegšanas vietu izveidi Rīgā, varētu apdraudēt līdzšinējo zupas virtuvju darbību.

Portāls Diena.lv jau iepriekš vēstīja, ka jaunajam projektam budžetā ir paredzēti 914 tūkstoši latu, kas nodrošinātu vidēji 400 porcijas vienā izdales vietā katru darba dienu.

RD opozīcijas deputāti par jauno projektu izsakās skeptiski. Ir ļoti apsveicami, ka budžetā parādās gandrīz miljons latu, ko izlietot siltām pusdienām trūcīgajiem, taču “mēs neesam droši, vai tas tiek pareizi izmantots,” komentē Olafs Pulks (JL). Viņš norāda, ka atbalstītais projekts izskatās veidots kādam konkrētam pretendentam un izslēdz iespēju konkursā piedalīties nevalstiskajām organizācijām (NVO).

Nolikumā minēts, ka konkursa pretendentu kopējiem finanšu ieņēmumiem pēdējo trīs gadu laikā jābūt ne mazākiem par 300 tūkstošiem latu, kas automātiski liedz NVO iespēju piedalīties šajā konkursā. Arī noteikums par 18 tūkstošiem latu, kas jāiegulda telpu labiekārtošanā ir šķērslis NVO iesaistei jaunajā projektā, norāda O. Pulks.

Deputāti uzsver jaunā projekta nepilnības. “Šogad zupas virtuvēm viena porcija izmaksāja 42 – 43 santīmus,” stāsta Juris Viņķelis (PS). Jaunais projekts paredz vienas porcijas izmaksas aptuveni 1,5 latu apmērā, kas esot krietni par daudz. Tām nav jābūt biznesa pusdienām, viņš norāda. “Mēs atkal iebraucam grāvī. Nevajag ņemt jaunu, dārgu pakalpojumu,” saka J. Viņķelis.

Viņš norāda uz to, ka Rīgas dome bieži izvēlas dārgus pakalpojumus, kas galu galā tikai palielina iztrūkumu budžetā – kaut vai jauno tramvaju iegāde, kad iegādāti paši dārgākie, un tā rezultātā nācies paaugstināt braukšanas tarifus. Opozīcijas deputāti jauno projektu uztver kā draudu esošo zupu virtuvju turpmākai pastāvēšanai.

Reaģējot uz opozīcijas deputātu pausto paziņojumu, RD Labklājības departaments norāda, ka finansējums tiks nodrošināts līdzšinējā apjomā un jaunais projekts neietekmēšot jau esošo bezmaksas pusdienu izsniegšanas vietu darbību. “Zupas virtuves ir jau kopš 2006. gada un būs arī 2011. gadā,” portālam Diena.lv saka L. Brice, uzsverot, ka visas četras Rīgā esošās zupas virtuves, kurās siltas pusdienas var saņemt ikviens, savu darbību turpinās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas