Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

12.klašu skolēniem pagarina matemātikas eksāmenu tā norises laikā

Ceturtdien, 30.maijā, 12. klašu skolēni visā Latvijā kārto matemātikas eksāmenu, tomēr tā 2. un 3. daļas laikā vairākās skolās bērnus sagaidīja pārsteigums - eksāmena norises laiks tika pagarināts par 20 minūtēm.

Kā paskaidroja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Kristīne Ilgaža, ceturtdien tika apzvanītas vairāk kā 400 skolas, lai pārliecinātos, ka tiek ievēroti eksāmena norises laiki. Izrādījās, ka vairākas skolas par izmaiņām nebija informētas, tādēļ par to skolēni un eksāmena novērotāji uzzināja tikai eksāmena laikā.

K. Ilgaža gan atzīmēja, ka tā ir skolas atbildība pārliecināties, vai nav veiktas kādas izmaiņas. Tomēr gadījumos, ja VISC rodas kaut mazākās aizdomas, ka kāda skola nav informēta, ar visām skolām sazinās speciālisti.

Lai arī izmaiņas eksāmena laikos tika veiktas savlaicīgi, VISC paziņojumu par to skolām vai izglītības pārvaldēm nav sūtījusi. Izmaiņas varēja atrast dokumentos VISC mājas lapā.

VISC pārstāve gan nevarēja paskaidrot, kāpēc konkrētās izmaiņas notikušas, tomēr norādīja, ka tas bija objektīvu iemeslu dēļ.

Ceturtdien matemātikas eksāmenu kārto 20368 12. klases skolēni vairāk kā 400 skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas