Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

19 dīzeļvilcienus modernizēs trīs Latvijas uzņēmumi

AS Pasažieru vilciens 19 dīzeļvilcienu modernizāciju par 21 978 450 eiro veiks piegādātāju apvienība - AS VRC Zasulauks, AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca un AS Rīgas vagonbūves rūpnīca, liecina Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca papildus paziņo, ka pirmais provizoriskais maksājums par DR1A dīzeļvilcienu vagonu modernizāciju tiks saņemts 2014.gada otrajā pusgadā. Kopējā līguma summā Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas daļa ir ap 12 200 000 eiro.

Jau ziņots, ka dīzeļvilcienu modernizācijas iepirkumā tika saņemts tikai viens pieteikums, kuru iesniegusi personu apvienība - AS VRC Zasulauks, AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca un AS Rīgas vagonbūves rūpnīca.

Pasažieru vilciens uzsver, ka iepirkumā faktiski ir pieteikušies trīs Latvijas uzņēmumi, kas specializējušies dzelzceļa transporta remontā un uzturēšanā, līdz ar to par konkurences trūkumu te nevarot runāt.

Pirmā dīzeļvilcienu sastāvu nodošana modernizācijai paredzēta 2014.gada maijā, savukārt 2015.gada novembrī plānota pēdējā sastāva saņemšana.

Pirmā modernizācijai nodotā sastāva modernizēšanai tiek dotas 180 dienas, pārējo sastāvu modernizēšanai - katram 150 dienas. Kopumā tiks modernizēti pieci trīs vagonu sastāvi un viens četru vagonu dīzeļvilciens, kopā 19 vagoni.
Jāatgādina, ka Spānijas kompānija Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A (CAF) ir iesniegusi vairākas sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par Pasažieru vilciena (PV) augustā izsludināto 19 dīzeļvilcienu modernizācijas iepirkumu. Pēdējā iesniegta 3.decembrī, un tās izskatīšanas termiņš ir 28.decembris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas