Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

57% iedzīvotāju domā, ka KNAB kratīšanas nekādus rezultātus nedos

Vairāk nekā puse jeb 57% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas nekādus reālus rezultātus nedos, secināts tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia un LNT raidījuma 900 sekundes veiktajā aptaujā.Tikai 29% iedzīvotāju uzskata, ka KNAB veiktās kratīšanas nesīs jūtamus rezultātus.

14% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.Tie iedzīvotāji, kuri uzskata, ka vērienīgās KNAB kratīšanas nesīs reāli jūtamu rezultātu, visbiežāk min, ka vainīgie tiks notiesāti (14%), tiks savākti jauni pierādījumu un atklāti nezināmi fakti (12%), tiks izvirzītas apsūdzības (8%), vismaz kāds no vainīgajiem saņems reālu cietumsodu (7%), vājināsies oligarhu ietekme politikā un ekonomikā (7%), samazināsies korupcija (6%), oligarhi kļūs piesardzīgāki (6%). 21% iedzīvotāju nevar atbildēt, kādu tieši rezultātu tas dos.

KNAB vērienīgās kratīšanas ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītajos īpašumos veicis saistībā ar 20.maijā ierosinātu kriminālprocesu par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Lietā kopumā ir iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas. Lietā figurē 26 komercsabiedrības, izteikti pieci lūgumi pēc ārvalstu palīdzības. Lietas izmeklēšanas laikā jau veiktas 42 kratīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas