Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Plus Punkts gatavojas pieteikt maksātnēspēju

SIA Plus Punkts pašlaik faktiski nonācis līdz situācijai, kad var runāt par maksātnespēju un šobrīd tiek gatavoti dokumenti maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā, portālam Diena.lv pavēstīja Plus Punkta valdes locekle Tatjana Takčidi.

Viņa skaidro, ka analizējot Plus Punkta finanšu rādītājus, konstatēts, ka pēdējo sešu mēnešu laikā, kad uzņēmumu kontrolēja dāņu investors Lars Lundgaard Simonsen, kurš pārstāv Plus Punkta pircējus SIA Plus Punkts Holding Ltd, uzņēmums darbojies ar ievērojamiem zaudējumiem, no uzņēmuma neskaidrā virzienā ir aizplūduši ievērojami finanšu līdzekļi, kā arī nav veikti maksājumi preču un pakalpojumu piegādātājiem. 

2012. gada decembrī Plus Punkta īpašnieks Ibofa Establishment noslēdza līgumu par Plus Punkta 100% kapitāla daļu pārdošanu Dānijas investoram, kuru pārstāvēja L. L. Simonsen. Darījuma nodrošināšanai L.L.Simonsen piesaistīja AS SEB banka finansējumu. Kopējā darījuma summa saskaņā ar līgumu bija 6,5 miljoni eiro. Takčidi informē, ka uz šo brīdi pirkuma līguma noteikumi nav izpildīti. Sakarā ar saistību neizpiles situāciju Ibofa Establishment apturēja darījumu un atjaunoja kontroli pār Plus Punkta kapitāla daļām.

Saskaņā ar darījuma konta līguma nosacījumiem Ibofa Establishment 2013. gada 28. martā veica Plus Punkta 100% kapitāla daļu īpašumtiesību pārreģistrēšanu jaunajam īpašniekam Plus Punkts Holding Ltd, kā arī nodeva SEB bankai visas komercķīlas.

Plus Punkta valdes locekle skaidro, ka darījuma konta līgumā paredzētajā termiņā Ibofa Estabilshment nesaņēma nevienu eirocentu no pirkuma maksas. Darījuma konta līguma termiņi tika vairākkārtēji pagarināti, lai dotu iespēju pircējam nokārtot it kā "tehniskas dabas" jautājumus.

2013. gada 9. jūlijā saskaņā ar līgumiem, kas noslēgti ar Plus Punkts Holding Ltd (L.L.Simonsen), SEB banka veica Plus Punkta saistību refinansēšanu 3,55 miljonu eiro apmērā, tādējādi izpildot daļu no pirkuma līguma noteikumiem par pirkuma maksas samaksu. Pārējās pirkuma summas daļas samaksa saskaņā ar vienošanos tika paredzēta vairākos maksājumos ar atliktu termiņu.

Takčidi norāda, ka Plus Punkts Holding Ltd nepildīja atliktā maksājuma noteikumus. Pēc atkārtotiem brīdinājumiem par darījuma apturēšanu, kā arī konstatējot to, ka Plus Punkts pārstājis maksāt piegādātājiem, Ibofa Establishment pieņēma lēmumu apturēt darījumu un atjaunot kontroli pār Plus Punkta kapitāla daļām. Uz kontroles atjaunošanas brīdi šā gada 28 augustā, Plus Punkts Holding Ltd nebija samaksājis pirkuma maksu Ibofa Establishment par kopējo summu 2,42 miljoni eiro, bet Plus punkta apgrozāmajos līdzekļos trūka finanses vairāk nekā 1,2 miljoniu latu apmērā.

Jau vēstīts, ka preses izdevumu piegādes Plus Punkta tirdzniecības vietām pārtraucis preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA Preses serviss.

Tāpat vēstīts, ka sadarbības līgumu ar Plus Punktu lauzusi arī Maxima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas