Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

airBaltic, neskatoties uz incidentiem, nepārskatīs sadarbību ar Bombardier

Neskatoties nedēļas nogalē pieredzētajām problēmām ar lidmašīnas Bombardier Q400 NextGen šasiju, kādēļ reisā uz Minheni nācās veikt piespiedu nolaišanos Rīgas lidostā, nacionālā aviokompānija airBaltic neplāno atteikties no Bombardier lidmašīnu iegādes, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Rīta Panorāma teica airBaltic pārstāvis Jānis Vanags.

LTV atgādināja, ka airBaltic sarežģījumi Bombardier gaisa kuģa dēļ bijuši arī augustā, kad lidmašīnai reisā no Kopenhāgenas uz Rīgu radušās problēmas ar motoru. Vanags uzsvēra, ka šādās neikdienišķās situācijās tiek organizētas pastiprinātas visu lidmašīnu kontroles, jo "aviācijā drošība ir numur viens". Pašlaik galvenā vērība tikšot veltīta tieši Bombardier Q400 NextGen lidmašīnām, jo tieši šādam gaisa kuģim sestdien Rīgā radās problēmas. Rīgā jau esot ieradies vēl viens kompānijas Bombardier pārstāvis.

Runājot par sestdien incidentā iesaistīto lidaparātu, Vanags uzsvēra, ka nevarot runāt par šīs lidmašīnas "bērnu slimībām", jo tā esot nolidojusi jau 4000 stundu un pārvadājusi miljoniem pasažieru.

Arī Satiksmes ministrijā sākta pārbaude par sestdien piedzīvoto incidentu, vēsta LETA. Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja veiktās pārbaudes mērķis ir noskaidrot situācijas objektīvos iemeslus, lai turpmāk sekmīgai un savlaicīgai novērstu jebkādus šāda veida notikumus aviācijas jomā. Tikai pēc rūpīgas izmeklēšanas varēs secināt, kāds bija iemesls paaugstinātās drošības apstākļiem un lidmašīnas tehniskajam stāvoklim. Minētā pārbaude nav saistīta ar atbildības noteikšanu.


Jau vēstīts, ka sestdien nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna Bombardier Q400 NextGen, kuras galamērķis bija Cīrihe, bija spiesta atgriezties Rīgā un nosēsties paaugstinātas drošības apstākļos, portālu Diena.lv informēja airBaltic pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts, jo piloti pēc pacelšanās konstatēja priekšējās šasijas problēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas