Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

airBaltic par pusmiljardu dolāru pasūta vēl septiņas Bombardier lidmašīnas

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic un lidmašīnu ražotājs Bombardier parakstījuši vienošanos par septiņām papildu lidmašīnām, aviokompānijai pārejot uz Bombardier lidaparātu floti, vēsta aviokompānija.

Līdz ar to airBaltic pasūtījusi kopumā 20 Bombardier CS300 lidmašīnas. Iepriekšējais darījums par trīs lidmašīnu iegādi tika publiskots 2014.gada februārī. Sākotnējais desmit CS300 lidmašīnu pasūtījums ar iespēju iegādāties vēl desmit tika noslēgts 2012. gada 20. decembrī. airBaltic būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kura 2016. gada otrajā pusē saņems un uzsāks pārvadājumus ar Bombardier CS300 lidmašīnām, kas papildinās aviokompānijas flotē šobrīd izmantotos 12 Bombardier Q400 lidaparātus.

Līguma par septiņu CS300 iegādi vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 506 miljoni ASV dolāru.

"Mūsu flotes modernizācija turpinās – mēs esam gandarīti, ka tajā būs 20 pilnīgi jauni CS300 lidaparāti, kas nodrošinās Horizon 2021 biznesa plāna īstenošanu. Tas būtiski uzlabos Baltijas reģiona savienojumus ar Rietumeiropas un Austrumu tirgiem, veicinot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ekonomikas izaugsmi, kā arī radot jaunas darba vietas," paudis airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

"CS300 lidmašīnas uzlabos mūsu pasažieru ērtības, sekmēs izaugsmi un palīdzēs atvērt jaunus attālākus galamērķus jau šī gada nogalē," viņš paudis.

"Šis ir unikāls laiks C Series programmai un tās klientiem. Mēs vēlamies atzīmēt airBaltic nozīmīgo lomu, šogad uzsākot pāreju uz Bombardier lidmašīnu floti," teicis Bombardier Commercial Aircraft prezidents Freds Kromers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas