Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Attīstībai/Par iekšlietu ministra amatam virzīs VUGD ģenerāli Eklonu

Partiju apvienība Attīstībai/Par (AP) nolēmusi vakantajam iekšlietu ministra amatam virzīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieku, ģenerāli Kristapu Eklonu, aģentūrai LETA apstiprināja partiju apvienības "Attīstībai/Par" valdes līdzpriekšsēdētājs, kustības Par priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Partiju apvienības valdes sēdē esot pieņemts lēmums par ministra amata kandidātu izvirzīt Eklonu. Pavļuts rakstiski informējis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) par partiju apvienības izvēli.

VUGD ģenerālis uzrunāts šim amatam vairāku iemeslu dēļ. Tostarp, par viņu esot bijušas labas atsauksmes no iepriekšējās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP). Partiju apvienībai un ministra amata kandidātam sakrītot prioritātes par iekšlietu sistēmas un valsts drošības jautājumiem.

Pavļuts arī norādīja, ka bijis svarīgi izvirzīt kandidātu, kura spēja izprast iekšlietu jautājumus būtu neapstrīdama no pirmās dienas un kura personība un komunikācijas spējas var viest paļāvību.

Politiķis uzsvēra, ka ir pateicīgs ģenerālim, kurš piekritis kļūt par ministru uz dažiem mēnešiem līdz vēlēšanām.

Esot jārēķinās, ka ienākt politikā ir liels un smags solis, ko daudzi cilvēki neizšķiras un tas daudz ko mainīs VUGD ģenerāļa dzīvē. Tādēļ Pavļuts esot viņam pateicīgs par drosmi un uzņēmību turpmāk kalpot sabiedrībai arī šādi.

Kā aģentūru LETA informēja AP komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks, Eklona pašreizējās pārvaldības jomas ir operatīvā pārvalde, tehniskā pārvalde, iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde - jomas, kas pašlaik esot kritiski svarīgas visā nozarē.

"Pilnībā uzticos ģenerāļa Eklona vadītāja spējām, profesionalitātei un patriotismam, kas ļaus veiksmīgi vadīt Iekšlietu ministriju un būt produktīvam jau no pirmās dienas. Viņa līdera spējas un raksturs būs labs papildinājums mūsu ministru kabinetam, lai svarīgā brīdī lēmumi tiktu pieņemti nosvērti, nevis balstīti emocijās," apvienības izvirzīto kandidātu raksturo līdzšinējā Golubeva.

Kā ziņots, valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) Kariņam pieprasīja Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Tādēļ Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību un nolēmusi atkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas