Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bior direktora amatā iecelts zinātnieks Aivars Bērziņš

Konkursā uz pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR direktora amata vietu uzvarējis līdzšinējais institūta Pētniecības un attīstības departamenta direktors un Zinātniskās padomes loceklis Aivars Bērziņš.

Kā informēja institūta pārstāvji, Bērziņš stāsies amatā 1.jūnijā.

"Konkursa komisija izvērtēja trīs kandidātu kompetences. Bērziņa priekšlikumi institūta attīstībai, ņemot vērā tā daudznozaru profilu, kā arī 14 gadu darba pieredzi veterinārmedicīnā un pārtikas drošībā atbilst institūta attīstības mērķiem,'' norādīja Bior direktora vietas izpildītāja un konkursa komisijas vadītāja Olga Valciņa.

Bērziņš jau iepriekš intervijā uzsvēra, ka institūtā ciešāk jāsavieno zinātniskā un administratīvā pārvaldība, savukārt Bior ambīcijas ir kļūt par lielāko institūtu Ziemeļeiropā.

"Lēmums savulaik apvienot Nacionālo diagnostikas centru un Zivju resursu aģentūru bija krīzes rezultāts, bet tas ir attaisnojies. Apvienošanās pavēra durvis resursu efektīvākai izmantošanai. Bior un tā laboratorijas ir starptautiski akreditētas, kas nozīmē uzticamību starptautiskā mērogā, un tas savukārt ir īpaši svarīgi produkcijas eksportētājiem uz Krieviju. Tā ka jautājums nav par reorganizāciju vai izdzīvošanu, bet gan pretēji - mūsu ambīcijas ir kļūt par vadošo ziemeļvalstu reģionā," sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, pieteikšanās Bior direktora amata vakancei noslēdzās 17.maijā. Organizācijas vadītāja vieta ir vakanta kopš 2.aprīļa, kad atlūgumu uzrakstīja Bior vadītājs Rafaels Joffe, kurš direktora amatā bija jau kopš 1997.gada. Atkāpšanās no amata bija saistīta ar zušu iepirkuma skandālu, kura dēļ Latvijai varētu būt jāatmaksā Eiropai nepamatotais sadārdzinājums vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā.

Bior izveidots 2010.gada 1.janvārī, reorganizējot un apvienojot bijušo Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālo diagnostikas centru un Latvijas Zivju resursu aģentūru.

Bior galvenās darbības jomas ir zinātniskā darbība (īstenojot pētījumu projektus un sniedzot zinātnisko pamatojumu), laboratoriskie izmeklējumi (dzīvnieku veselībā, pārtikas apritē, vides jomā), zivju resursu pētniecība, zivju resursu atražošana, personāla apmācība, metroloģija, laboratorisko materiālu sagatavošana un izplatīšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas