Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

DelfinGroup uzsāk akciju sākotnējo publisko piedāvājumu biržā Nasdaq Riga

Latvijas finanšu koncerns a/s DelfinGroup otrdien, 28. septembrī, uzsāk akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) biržā Nasdaq Riga.

Pieteikties uzņēmuma IPO akcijām būs iespējams līdz 11. oktobrim. Privātajiem investoriem un institucionālajiem investoriem būs iespēja parakstīties kopā uz 7,300,000 jaunām uzņēmuma akcijām. Uzņēmumam ir opcija palielināt kopējo akciju piedāvājumu vēl par 1,095,000 akcijām, tādējādi kopējam emitējamam akciju skaitam publiskajā piedāvājumā sasniedzot 8,395,000 akcijas. Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro. Minimālais akciju parakstīšanās apjoms vienam investoram: sākot no 1 akcijas.

IPO varēs piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu.

Ņemot vērā a/s DelfinGroup mērķi piesaistīt pēc iespējas plašāku investoru loku, būtiska akciju daļa jau sākotnēji tiks rezervēta tieši privātajiem investoriem – katram investoram ir paredzēts piešķirt iespēju iegādāties līdz 1000 akcijām, bet, parakstoties pirmajās četrās dienās (līdz 1. oktobrim ieskaitot), katram investoram garantēti tiks piešķirta iespēja iegādāties vēl papildus 500 akcijas (katru par 1,52 eiro). Tādējādi katram investoram Baltijas valstīs tiks nodrošināta iespēja parakstīties uz akcijām vismaz par 760 - 2280 eiro. Protams, visi interesenti varēs pieteikties arī lielākam akciju skaitam. Sākotnēji piesakoties lielākam akciju skaitam, pēc akciju sadales (alokācijas) palielinās iespēja saņemt lielāku kopējo akciju skaitu, jo, ja kopējais pieprasījums parakstīšanās periodā pārsniegs IPO akciju skaitu, katrs privātais investors saņems tikai daļu (proporciju) no pieprasītā akciju skaita.

IPO rezultātā a/s DelfinGroup plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 12,76 miljoni eiro, ko plānots investēt uzņēmuma tālākā izaugsmē, kā arī lai samazinātu uzņēmuma finansējuma izmaksas.

IPO procesā neviens no pašreizējiem DelfinGroup akcionāriem savas akcijas nepārdos.

"Šis ir nozīmīgs notikums gan AS DelfinGroup, gan visam Latvijas kapitāla tirgum, jo pēc četru gadu pauzes biržā Nasdaq Riga kāds uzņēmums startē ar IPO. Pēdējo 12 gadu laikā kopš uzņēmuma izveidošanas esam uzbūvējuši stabili augošu un pelnošu biznesu un izveidojuši ilgtspējīgu korporatīvās pārvaldības modeli, kas ļauj uzņēmumam strādāt un attīstīties ne vien ekonomikas augšupejas, bet arī krīzes periodos. Neskatoties uz Covid-19 pandēmiju un dažādajiem ierobežojumiem, turpinām attīstīties un kāpināt biznesa apjomus. Tāpēc droši varam solīt potenciālajiem investoriem, ka dalība IPO investoriem dos iespēju piedalīties DelfinGroup izaugsmes stāstā. Jau kopš 2010. gada katru gadu DelfinGroup strādā ar peļņu, regulāri maksājot dividendes saviem akcionāriem. Šo principu – regulāri dalīties peļņā ar akcionāriem - esam nostiprinājuši uzņēmuma dividenžu politikā, kas paredz ceturkšņa dividenžu izmaksu līdz 50% no ceturkšņa peļņas, kā arī papildus tam - gada dividendes," saka DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne: "Patiecoties vairākām veiksmīgām obligāciju emisijām AS DelfinGroup ir labi atpazīstams uzņēmums Baltijas investoriem. Lieliski, ka uzņēmums turpina izaugsmi un ar šo akciju publisko piedāvājumu paver jaunas ieguldījumu iespējas privātajiem un institucionālajiem investoriem."

A/s DelfinGroup šī gada vasarā publicēja uzņēmuma ilgtermiņa finanšu mērķus 2024. gadam. Līdz 2024. gada beigām uzņēmums plāno dubultot konsolidēto neto kredītportfeli, tam pārsniedzot 70 miljonus eiro. Pakāpeniski kāpinot rentabilitāti, uzņēmums 2024. gadā plāno sasniegt 17.6 miljonu eiro EBITDA, kā arī 12.9 miljonu eiro peļņu pirms nodokļiem.

Parakstīšanās uz akcijām tiks uzsākta vienlaicīgi visās trīs Baltijas valstīs 28. septembrī plkst. 10.00 (Rīgas laiks). Tā noslēgsies 11. oktobrī plkst. 15.30 (Rīgas laiks). Līdz 12. oktobra plkst. 16.00 tiks paziņots par akciju emisijas rezultātiem.

Lai parakstītos uz akcijām, investoriem jānoformē pieteikums savā bankā. Akcijām Baltijas valstīs iespējams parakstīties ar biržas Nasdaq Riga biedru starpniecību: LHV Bank, Swedbank, SEB, Luminor Bank, Citadele, Rietumu Banka, BlueOrange, Signet Bank, Siauliu Bankas, Sandinaviska Enskilda Banken, Nordea Bank un citiem biedriem. Ar pilno biedru sarakstu iespējams iepazīties Nasdaq Riga mājas lapā.

Ar uzņēmuma virtuālo IPO video prezentāciju iespējams iepazīties šeit. 

A/s DelfinGroup ir iesniedzis pieteikumu akciju kotācijai Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā, tādējādi uzņēmums būs viens no četriem Latvijas un 33 Baltijas uzņēmumiem, kura akcijas tiks tirgotas šajā sarakstā. DelfinGroup IPO procesa finanšu konsultanti ir LHV banka un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns. DelfinGroup ir arī noslēdzis līgumu ar LHV Bank par akciju likviditātes nodrošināšanu.

Plašāk par plānoto IPO iespējams uzzināt uzņēmuma mājaslapā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) a/s DelfinGroup sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektu apstiprināja 2021. gada 21. septembrī. Ar IPO prospektu iespējams iepazīties mājas lapā.

Plašāk par IPO procesu uzņēmums informēs virtuālajā konferencē 28. septembrī plkst. 11.00 angļu valodā un plkst. 13.00 latviešu valodā. Virtuālajā konferencē (vebinārā) uz dalībnieku jautājumiem atbildēs DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš un valdes loceklis Kristaps Bergmanis. Dalībnieki ir aicināti visus interesējošos jautājumus iesūtīt līdz 28. septembra plkst. 10.00 pa e-pastu: [email protected].

Dalībai vebinārā angļu valodā iespējams pieteikties, iepriekš reģistrējoties.

Dalībai vebinārā latviešu valodā iespējams pieteikties, iepriekš reģistrējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas