Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Dobeles Dārzeņu sabiedrība saņēmusi draudus, iespējams, no konkurentiem

Dobeles Dārzeņu saimniecības (DDS) pārstāvji ir vērsušies ar iesniegumu policijā, lai apturētu grupējumu, kurš ar draudiem un iebiedēšanu cenšas pārdalīt zemes nomas tirgu un turēt to savā kontrolē, informēja DDS pārstāve Marita Avotiņa.

DDS ir jauns, Latvijas kapitāla uzņēmums, kura pamatmērķis ir Latvijā audzētu dārzeņu audzēšana un pārstāde. "Lai sasniegtu mūsu mērķus, esam aktīvi iesaistījušies zemes nomas tirgū, galvenokārt Dobeles apkārtnē", norāda M.Avotiņa.

Viņa norādīja, ka, pateicoties nozīmīgajām investīcijām tehnoloģijās, DDS zemes īpašniekiem spēj piedāvāt ievērojami labākus zemes iznomāšanas nosacījumus kā līdzšinējie apkārtnes saimnieki iznomātāji. "Ja vidēji gada maksa par hektāra īri ir apmēram 70 eiro gadā, mēs spējam piedāvāt līdz pat 150 eiro par hektāru. Mūsu pamatdarbība ir dažādu dārzeņu audzēšana, kas ļauj no ražīgās Zemgales zemes iegūt daudz lielāku labumu, nekā tad, ja tā tiek apsēta ar kukurūzu biomasai, graudaugiem vai rapsi," uzsvēra M.Avotiņa.

Viņa stāstīja, ka nesen, atsaucoties uz DDS izvietoto sludinājumu par zemes nomu Dobeles apkārtnē, piezvanīja interesents, kurš uzdevās par zemes iznomātāju un aicināja uzņēmuma pārstāvi uz tikšanos. Tikšanās notika sestdien, 10.augustā, un uz tikšanos ar DDS darbinieku bija ieradušies divi vīrieši, kuri jau uzreiz izskaidroja, ka nav ieradušies, lai vienotos par zemes nomu, bet gan lai iebiedētu ar fizisku izrēķināšanos, stāsta uzņēmuma pārstāve.

"Īsās sarunas turpinājumā DDS darbiniekam tika izteikti draudi dzīvībai, tāpat piesolot DDS darbinieku ķermeņa sakropļošanu un saimniecības tehnikas iznīcināšanu," atstāsta M.Avotiņa.

Uzreiz pēc draudu saņemšanas cietušie izlēma vērsties policijā, kur uzsākta krimināllieta. M.Avotiņa apgalvoja, ka īsajā tikšanās laikā draudētāji pieminēja kāda Tērvetes novadā esoša lielsaimnieka vārdu un cietušajiem ir pamatotas aizdomas, ka starp draudētājiem atradās zemnieku organizācijas augstas amatpersonas radinieks.

"Savas bažas esam izteikuši policijai un izsakām cerību, ka vainīgie organizatori tiks atrasti un sodīti. Ja atklāsies, ka ar draudu un iebiedēšanas metodēm savu vietu tirgū aizsargā augstas zemnieku organizācijas amatpersonas radinieks, biedrības vadībai būtu jānāk ar skaidru paziņojumu, ka tā norobežojas no šāda veida "problēmu risināšanas" veida," uzsvēra M.Avotiņa piebilstot, ka par šādu nekaunību iepriekš dzirdēts tikai 90-to vidū.

"Par draudētāju visvarenību liecina arī tas, ka viens no uzņēmuma darbiniekiem atkārtotus draudus pa telefonu saņēmis arī svētdien 11.augustā, pēc tam, kad, iespējams, vainīgie uzzinājuši par iesniegumu policijā un ierosināto kriminālprocesu," atzina M.Avotiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas