Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Eurostat: Jūnijā Latvijā bijis astotais augstākais bezdarba līmenis ES

Latvijā šā gada jūnijā bezdarba līmenis bija 8,3%, kas bija astotais augstākais rādītājs starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, par kurām pieejami dati, pirmdien informēja ES statistikas pārvalde Eurostat.

Pēc Eurostat datiem, augstāks nekā Latvijā ES dalībvalstu vidū bezdarba līmenis jūnijā bijis Spānijā - 17,1%, Itālijā - 11,1%, Kiprā - 10,8%, Horvātijā - 10,6%, Francijā - 9,6%, Portugālē - 9%, kā arī Somijā - 8,7%.

Savukārt zemākais bezdarba līmenis jūnijā reģistrēts Čehijā - 2,9%, Vācijā - 3,8% un Maltā - 4,1%.

Lietuvā bezdarba līmenis šā gada sestajā mēnesī bija 7,2%.

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, jūnijā bija 7,7%, tam saglabājoties nemainīgam salīdzinājumā ar maiju un zemākajā līmenī kopš 2008.gada decembra. 2016.gada jūnijā bezdarba līmenis ES bija 8,6%.

Eirozonas 19 dalībvalstīs vidēji bezdarbs jūnijā bija 9,1% pretstatā 9,2% maijā. Jūnijā reģistrēts zemākais bezdarba līmenis kopš 2009.gada februāra. Pērn jūnijā bezdarba līmenis eirozonā bija 10,1%.

Eurostat aplēses liecina, ka jūnijā blokā bez darba bija 18,725 miljoni cilvēku, no kuriem 14,718 miljoni bezdarbnieku bija eirozonas valstīs. Salīdzinājumā ar maiju bezdarbnieku skaits sarucis par 183 tūkstošiem ES un par 148 tūkstošiem eirozonā, savukārt salīdzinājumā ar pagājušā gada sesto mēnesi bezdarbnieku skaits krities par 2,368 miljoniem ES un par 1,667 miljoniem eirozonā.

Gada izteiksmē bezdarbs jūnijā samazinājies visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati. Lielākais bezdarba samazinājums bloka valstu vidū vērojams Spānijā, kur tas sarucis no 19,9% līdz 17,1% un Horvātijā, kur kritums bija no 13,3% līdz 10,6%.

Dati par bezdarbu jūnijā nav pieejami par Beļģiju, Dāniju, Igauniju, Grieķiju, Lielbritāniju un Ungāriju.

Atbilstoši Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem jūnijā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem - līdz 7,2%.

Eurostat dati var atšķirties no NVA datiem, jo, lai tie būtu salīdzināmi ES, visām dalībvalstīm bezdarba rādītāji tiek pārrēķināti pēc ANO Starptautiskās Darba organizācijas noteiktajiem kritērijiem. Piemēram, bezdarbnieku skaits tiek rēķināts vecumā no 15 līdz 74 gadiem, bet Latvijā – no 15 gadiem līdz pensijas vecumam – 62 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas