Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Gan Bei lietā lūdz sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu tīkla Gan Bei krimināllietā lūgts sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām, šodien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis.

Valsts budžetam nenomaksāta pievienotās vērtības nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa veidā nodarīti zaudējumi 957 799,96 eiro apmērā.

Gan Bei šī gada vasarā sāka atlīdzināt nodarītos zaudējumus, un patlaban valsts budžetā jau iemaksāti aptuveni 200 000 eiro.

Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret septiņiem ar Gan Bei saistītām personām, no kurām piecas ir uzņēmuma darbinieki - grāmatveži, IT speciālisti un inkasatori, viena persona ir finanšu direktors un viena - valdes loceklis. Savukārt divas personas ir saistītas ar kases aparātu apkalpošanas uzņēmumu, kas Gan Bei piegādāja nelegālo programmatūru, - šī uzņēmuma līdzīpašnieks, kā arī viņa radinieks, kurš nodrošinājis kases aparātu apkalpošanu. Par konkrētām personām Čerņeckis atteicās runāt.

Čerņeckis gan nenosauca, kuri uzņēmumi iesaistīti šajā lietā, vienlaikus atzīstot, ka mediju izvirzītās versijas par lietā iesaistītajiem uzņēmumiem - Gan Bei pārvaldītāju SIA Lage Ko un kases aparātu sistēmas Brio apkalpojošo uzņēmumu - ir bijušas pareizas.

Izmeklēšanas laikā nopratinātas vairāk nekā 200 personas, apskatīti vairāk nekā 150 datu nesēji - datori, serveri, kases aparāti, cietie diski, USB datu nesēji.

Lai nodrošinātu materiālo jautājumu risināšanu, pieņemti 20 lēmumi par aresta uzlikšanu mantai - uzņēmumu kapitāldaļām un nekustamajiem īpašumiem - vairāk nekā viena miljona eiro apmērā, kā arī pieņemti divi lēmumi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu uzņēmumiem.

Čerņeckis piebilda, ka šī gada laikā, kamēr notika izmeklēšana, Gan Bei īpašnieks Lage Ko aptuveni uz pusi palielinājis darbinieku algas, uz pusi palielinājies uzņēmuma apgrozījums un ievērojami palielinājies valsts budžetā nomaksāto nodokļu apmērs. Tas ļaujot cerēt, ka uzņēmums vairs nenodarbojas ar līdzīgām nelikumībām.

Čerņeckis sacīja, ka šīs lietas izmeklēšanas laikā ir atklāti vēl vairāki līdzīgi gadījumi. VID Finanšu policija patlaban izmeklē vēl trīs pēc apjomiem līdzīgas krimināllietas, kā arī vairākas mazāka apjoma krimināllietas. Nākamā gada laikā šīs krimināllietas plānots nodot prokuratūrai.

Tāpat Čerņeckis norādīja, ka gada laikā ir aizturēti divi grupējumi, kas saistīti ar nelegālās programmatūras izstrādāšanu kases aparātiem, viens no tiem ir saistīts ar Gan Bei lietu.

Čerņeckis pieļāva, ka tādējādi šāda rakstura noziedzīgo darbību apjoms, kā arī izplatība valstī ir samazinājusies.

Kā ziņots, Gan Bei restorānu pārvaldītāja ir SIA Lage Ko.

Restorāni Gan Bei un citas Lage Ko sabiedriskās ēdināšanas vietas bija bāru un restorānu biznesa sistēmas Brio klienti, liecināja uzņēmumu SIA Brio SRC un SIA Brio EngineerinG mājaslapā pieejamā informācija. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas