Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Google piešķīris 250 000 dolāru grantu Riga TechGirls apmācību paplašināšanai

Tehnoloģiju uzņēmuma Google filantropiskā struktūrvienība Google.org piešķīrusi 250 000 ASV dolāru (227 520 eiro) grantu biedrībai Riga TechGirls izglītojošo programmu īstenošanai, kas veicinās iedzīvotāju digitālās prasmes, aģentūrai LETA pavēstīja Google pārstāvji.

Izmantojot finansiālo atbalstu, "Riga TechGirls" palīdzēs 11 000 sieviešu padziļināti apgūt tādas zināšanas un prasmes, kas ir nepieciešamas, lai strādātu tehnoloģiju nozarē, un pirmo reizi paplašinās darbību ārpus Latvijas, atverot tiešsaistes programmu nevalstiskajās organizācijās strādājošām sievietēm no citām Eiropas valstīm.

Ar "Google.org" atbalstu "Riga TechGirls" mācību programma "Iepazīsti tehnoloģijas" būs pilnībā pieejama tiešsaistē, padarot to pieejamāku, kā arī individuāli piemērotāku un iesaistošāku, pateicoties inovatīvajām spēļošanas metodēm. Dalībniecēm tiks piedāvāts apgūt prasmes tādās jomās kā UX dizains, digitālais mārketings, e-komercija, analītika, kiberdrošība un citas jomas, sekmējot sieviešu konkurētspēju darba tirgū.

Sadarbībā ar partneru tīklu "Riga TechGirls" piedāvās arī mentoru programmu, kas palīdzēs sievietēm iegūt praktisku pieredzi, ko sagaida potenciālie darba devēji. Turklāt programma būs pieejama tiešsaistē, kas veicinās tās pieejamību bezpeļņas organizāciju vadītājām un darbiniecēm ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā.

Līdz šim "Google.org" atbalsts palīdzējis "Riga TechGirls" īstenot divas veiksmīgas programmas, kuru ietvaros apmācīti 14 000 Latvijas sieviešu. Aizvadītajā gadā mācības tika organizētas skolotājām un radošo nozaru pārstāvēm, savukārt šogad šādu iespēju plānots nodrošināt veselības aprūpes speciālistēm. Kopā ar jaunāko grantu "Google.org" atbalsts "Riga TechGirls" programmām pārsniegs 480 000 ASV dolāru.

"Riga TechGirls" ir IT nozarē iesaistītu sieviešu radīta kopiena, kuras mērķis ir izglītot sievietes un iedvesmot pievienoties IT nozarei. "Riga TechGirls" mērķis ir dažādot IT nozari, iesaistot vairāk sieviešu.

Papildus "Riga TechGirls" apmācībām "Google" sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru nodrošina bezmaksas apmācības bezdarbniekiem un darba meklētājiem. Savukārt kopā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru ir uzsākta programma "Izaugsme ar Google", ar kuras palīdzību savas zināšanas pērn paplašināja vairāk nekā 6000 iedzīvotāju, un tā tikšot turpināta arī šogad.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas