Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Latvenergo vadītāja alga samazināta no 8784 latiem līdz 4640 latiem

Ceturtdien, 17.janvārī notikušajā AS Latvenergo akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemts lēmums samazināt AS Latvenergo vadības atalgojumu, izdarot grozījumus akcionāru sapulces 2012.gada 19.decembra lēmumā. Turpmāk atalgojums par  AS Latvenergo valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora pienākumu pildīšanu nepārsniegs 4640 latus.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pagājušajā nedēļā Saeimā 1.lasījumā akceptētos grozījumus likumā Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām, šonedēļ veiktos grozījumus MK noteikumos par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu atalgojumu, vienlaikus samērojot to ar vidējo atalgojumu nozarē un līdzīga izmēra (neto apgrozījums, bilances kopsumma, darbinieku skaits) kapitālsabiedrību valdes locekļu vidējo atalgojuma līmeni.

17.janvāra akcionāra sapulcē nolemts ka AS Latvenergo Valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs par AS Latvenergo Galvenā izpilddirektora amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1856 latus, AS Latvenergo valdes loceklis Uldis Bariss par AS Latvenergo Komercdirektora amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1670 latus , AS Latvenergo valdes loceklis Māris Kuņickis par AS Latvenergo ražošanas direktora amata pienākumu izpildi ar 2013.gada 1.janvāri saņem mēnešalgu 1670 latus, AS Latvenergo valdes locekle Zane Kotāne par AS Latvenergo Finanšu direktores amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1670 latus, AS Latvenergo valdes loceklis Arnis Kurgs par AS Latvenergo Administratīvā direktora amata pienākumu saņem mēnešalgu 1670 latu apmērā.

AS Latvenergo valdes locekļu atalgojums ir 2506 un valdes priekšsēdētāja 2784 lati.

Atbilstoši jaunajai Latvenergo darbības stratēģijai, ieviešot funkcionālo vadības modeli, skaidrāk un atklātāk ir nodalīts valdes kopējo pienākumu un atbildības līmenis no katra valdes locekļa pienākumiem un atbildības uzņēmuma operatīvās vadības līmenī. Līdzīgs pārvaldības modelis veiksmīgi funkcionē citos lielos uzņēmumos gan Latvijā, gan arī ārpus tās robežām.

Ja līdz šim AS Latvenergo valde  atbilstoši Komerclikumam, solidāri veica (un arī turpinās) visu koncerna meitassabiedrību (AS Latvenergo, AS Sadales tīkls, AS Latvijas elektriskie tīkli, Elektrum Lietuva UAB, Elektrum Eesti OU, SIA Liepājas enerģija) stratēģisko vadību, tad, atbilstoši koncerna jaunajā attīstības stratēģijā formulētajiem un arī akcionāra noteiktajiem uzdevumiem, turpmāk tā nodrošinās arī AS Latvenergo (elektroenerģijas ražošana un tirdzniecība) operatīvo vadību.

Direktori par savu darbu atskaitās valdei un viņu darbības rezultātus stratēģijā noteikto mērķu pildīšanai reizi ceturksnī izvērtēs akcionārs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas