Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas Valsts meži pērn atjaunojuši mežus 16 000 hektāru platībā

Pagājušajā gadā AS Latvijas valsts meži (LVM) atjaunojusi valsts mežus 16 000 hektāru platībā, iestādot 23 miljonus augstvērtīgu meža stādu, aģentūru LETA informēja LVM pārstāvji.

Savukārt jaunaudzes izkoptas 41 000 hektāru platībā, bet agrotehniskā kopšana jeb lakstaugu un puskrūmu novākšana ap mērķa sugas kokiem veikta gandrīz 25 000 hektāru platībā.

Lai nodrošinātu ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, LVM mežu atjaunošanas un kopšanas darbus veic ik gadu.

Tāpat uzņēmums katru gadu rīko Meža dienas nolūkā veicināt sabiedrības izpratni, atklājot ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas nozīmi.

Pērn tika organizēti 245 izzinoši pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 8000 dalībnieku, no kuriem lielākais vairums bija skolēnu, kuri ne vien sakopa dabu, tīrīja un izlika putnu būrīšus, bet arī apguva iemaņas jauna meža stādīšanā.

Vēl arvien turpinās pieteikšanās Atvērtajām meža dienām, kuru laikā no aprīļa līdz maija beigām ikvienam interesentam būs iespēja doties mežā kopā ar LVM ekspertu, lai atklātu meža apsaimniekošanas nozīmi, kā arī piedalītos meža sakopšanas talkās.

LVM radījuši arī interaktīvu meža apsaimniekošanas ciklu, kas ar video un izzinoša stāsta palīdzību sniedz informāciju par to, kas un kāpēc notiek LVM apsaimniekotajās teritorijās.

Kā ziņots, LVM apgrozījums aizpērn sasniedza 275,715 miljonus eiro, bet peļņa bija 76,9 miljoni eiro salīdzinājumā ar attiecīgi 259,894 miljoniem eiro un 60,49 miljoniem 2013.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis. Kā iepriekš informēja LVM, 2015.gada peļņa varētu sasniegt 55,5 miljonus eiro salīdzinājumā ar prognozētajiem 46,3 miljoniem.

LVM apsaimnieko 1,63 miljonus hektāru valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,60 miljonus hektāru meža zemes, no kuras 1,41 miljons hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas