Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ldz Cargo peļņa sarukusi sešas reizes

Neskatoties uz AS Latvijas dzelzceļš koncernā ietilpstošā pārvadātāja SIA Ldz Cargo apgrozījuma pieaugumu 2018.gadā, uzņēmuma peļņa saruka vairāk nekā sešas reizes, liecina SIA Firmas.lv informācija.

Ja 2017.gadā "Ldz Cargo" nopelnīja 12,6 miljonus eiro, tad pērn tā saruka līdz 1,96 miljoniem eiro.

Turpretī pārvadātāja apgrozījums auga par 17% - no 235,3 miljoniem eiro 2017.gadā līdz 275,3 miljoniem eiro pagājušajā gadā.

"Ldz Cargo" vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums 2018.gadā saistīts ar pārvadāto kravu apjoma pieaugumu par 12,5%. Pērn kompānija visvairāk pārvadājusi akmeņogles un naftu.

Lielākais pārvadāto kravu apjoms bijis no Krievijas - kopumā 66,5% no visiem pārvadājumiem, kam seko Baltkrievija ar 27,1%, Lietuva ar 4% un Ukraina ar 0,9%.

2018.gadā "Ldz Cargo" noslēdza līgumus par konteineru kravu pārvadājumiem konteinervilcienos "Baltika-Tranzīts", "Baltika-Tranzīts IV" un "Eirāzija" maršrutā Baltijas valstis-Kazahstāna-Centrālās Āzijas valstis. "Riga-Express" un "Rīga-Maskava" veic pārvadājumus no Rīgas ostas stacijām Maskavu, savukārt vilciens "Zubr" nodrošina pārvadājumus maršrutā Igaunija-Latvija-Baltkrievija-Ukraina.

Savukārt pārvadāto starptautisko pasažieru apjoms pērn samazinājies par 0,5% - kopumā tika pārvadāti 159 676 pasažieri.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) apgrozījums pērn bija 209,431 miljons eiro, kas ir par 16,2% vairāk nekā 2017.gadā, bet peļņa bija - 4,178 miljoni eiro, kas ir 5,5 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma neauditētais gada pārskats.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn LDz publiskās lietošanas infrastruktūrā pārvadāti 49,26 miljoni tonnu kravu, veicot 9,989 miljonus vilcienkilometru, un 18,242 miljoni pasažieru, veicot 6,116 miljonus vilcienkilometru. Salīdzinot ar 2017.gadu kravu pārvadājumu apjoms tonnās palielinājies par 12,5%, bet pārvadāto pasažieru skaits - par 4,3%.

LDz skaidro, ka peļņa samazinājusies par 19,007 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2017.gadu, bet jāņem vērā, ka 2017.gadā peļņu veidoja arī atliktā nodokļa saistību atzīšanas pārtraukšana, kas peļņu palielināja par 22,4 miljoniem eiro.

Top komentāri

Ha !
H
Puķu Andris un Buldozers ir pietiekami piezagušies no valsts. Tādēļ, ja viņu firma saņem mazākus ienākumus, tad viņiem pie vienas vietas. Visu pasaules naudu tak tie gnīdas kapā nepaņems. Saprotu, ka gribētu jau tā kārtīgi arī visu naudu IEKAMPT, bet tak nesanāks.
Ejat uz pimpja
E
Bet ekspresis Tūdalu Jenotu ved sashēmoto naudu no aš2 pederastu klētīm uz šveices banku jop tvaju matj suka piderasi aš2 abi pisaties dirsā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas