Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Liepājas metalurga uzturēšana izmaksās miljonus

Liepājas metalurga uzturēšana līdz investora atrašanai izmaksās miljonus, liecina provizoriskās aplēses.

Otrdien tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers pēc valdības sēdes, kurā tika uzklausīti vairāki ziņojumi saistībā ar grūtībās nonākušo uzņēmumu, žurnālistiem sacīja, ka saskaņā ar provizoriskām aplēsēm mēneša gāzes un elektrības rēķini uzņēmumam ir 500 000 latu lieli, bet līdz 300 darbiniekiem, kuriem uzņēmumā būtu jāstrādā līdz pārdošanas procesa pabeigšanai, ikmēneša algās jāizmaksā aptuveni 200 000 lati.

Velmeram valdības sēdē bijis būtiski gūt pārliecību, ka nodrošinātie kreditori būs gatavi segt šos izdevumus. Šādu pārliecību viņš guvis. "Tie ir ļoti būtiski izdevumi, par kuriem man vajadzēja gūt pārliecību, ka tiem būs segums."

"Nodrošinātie kreditori ir gatavi piedalīties ar finansējumu, kas saistīts ar attiecīgā nodrošinājuma jeb ķīlas uzturēšanu un šīs te ķīlas pārdošanas procesa organizēšanu," sacīja arī Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) neatklāja, cik ilgi tiks maksāts par uzņēmuma uzturēšanu. Nepieciešamā nauda pamatā tiks ņemta no Finanšu ministrijas līdzekļiem.

Valdība otrdien uzklausīja ziņojumu par TAP neizpildi, par maksātnespējas procesa tālāko organizēšanu un par investīciju piesaisti Liepājas pašvaldībai. Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce sacīja, ka risinās sarunas par papildu investīciju piesaisti Liepājai. Šobrīd jau panāktas vienošanās par četriem investīciju projektiem, kas reģionā radīs 350 darba vietas.

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa 12.novembrī sākusi Liepājas metalurga maksātnespējas procesu. Tiesa nolēmusi izbeigt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākusi maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo Liepājas metalurga TAP administratoru Haraldu Velmeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas