Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liesmas un Balto lāču strīdā par telpām iesaista policiju

Lai gan Latgalē populārās šlāgergrupas Baltie lāči solists Andris Baltacis jau septembrī paziņoja par atkāpšanos no biedrības "Tautas deju un mūzikas klubs Liesma" valdes, neskaidrības ap organizācijas vadību turpinās, trešdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Katra puse rīko savas sapulces un ievieš savus noteikumus, un ar to galva sajaukta arī Uzņēmumu reģistram (UR), kas patlaban nereģistrē nekādas izmaiņas. Turklāt lietā nolemts iesaistīt arī policiju.

UR vēl nav reģistrēts arī fakts, ka Baltacis atkāpies no valdes, par ko viņš paziņoja 18.septembrī. Situācija nav skaidra arī biedrībai, jo nedēļu pēc tam, 25.septembrī, viņš parakstījis dokumentus kā amatpersona. Baltacis LNT atkārtoti norādīja, ka no darbošanās klubā aizgājis, bet UR neveic nekādas izmaiņas saistībā ar pretrunīgajām sapulcēm un informāciju.

"Uzrakstīju savu iesniegumu, to atdevu valdes priekšsēdētājam un tajā dienā ar viņu runāju īsi. Vairāk nekur es nesaistos un neiesaistos nekādās tālākās darbībās. Man [gribas] ātrāk tikt ārā, lai būtu arī no Uzņēmumu reģistra ārā," teica Baltacis.

Turpretī biedrības valdes priekšsēdētājs - grupas menedžeris Arnis Rupmanis - no kluba pagaidām negrasās aiziet, lai arī sākotnējās ieceres klubu savest kārtībā un tur paralēli deju kolektīvu mēģinājumiem izveidot mūzikas skolu senioriem vairs neplāno realizēt. Tagad Rupmanis cīnīsies par taisnību sava vārda labā.

"Ja es būtu uzreiz zinājis, ka sagaida tādas galvassāpes, protams, ka es būtu gājis ar lielu līkumu ap to visu biedrību un tiem cilvēkiem. Redziet, ir daži principa jautājumi un laiks rādīs. Piekrist visam un pilnīgi paiet malā, padoties, tas nozīmē piekrist visiem tiem, atvainojiet, nesmukām lietām, kas gāztas pār mūsu galvām," norādīja Rupmanis.

Iepriekš mazo dejotāju vecāki pauda bažas par Baltača un Rupmaņa vēlmi izkrāpt no biedrības telpas, kas atrodas Rīgas centrā, un apturēt kluba darbību. Kluba ilggadējie darbinieki viņus turēja aizdomās par reiderismu.

Lai gan Rupmanis un Baltacis neko kriminālu savā darbībā nesaskata, Liesmas valdes loceklis Jānis Marcinkēvičs septembra vidū vērsies ar iesniegumu policijā. "Biedrība vērsusies policijā tieši par šo telpu jautājumu, par visu, kas notiek biedrībā," skaidroja Marcinkēvičs. 

Kā raidījumam stāstīja advokāte Regīna Keiša, šodien tika sasaukta kluba biedru sapulce ar nolūku novērst visas pretrunas, kas pēdējā laikā radušās saistībā ar kluba biedru skaitu un valdes locekļu tiesībām pārstāvēt biedrību. Ja UR ņems vērā nupat notikušās biedrības sapulces lēmumus, tad klubam būs jauna valde, kurā abu Balto lāču dalībnieku vairs nav. 

Tikmēr Rīgas būvvalde atļāvusi turpināt klubam izmantot telpas, bet vienlaikus uzdevusi veikt ēkas padziļinātu ekspertīzi. Klubs nupat, 5.oktobrī, saņēmis oficiālu Rīgas būvvaldes atzinumu, ka tā pēc veiktās telpu apsekošanas nesaskata nekādas pazīmes ēku nesošajās konstrukcijās, kas liegtu telpās uzturēties cilvēkiem. Būvvalde arī atļāvusi tajās turpināt nodarbības.

“Ir jāveic padziļinātā ekspertīze, un to mēs esam jau iesākuši darīt. Līdz 28.oktobrim šī ekspertīze jāiesniedz būvvaldē,” stāstīja Marcinkēvičs.

Jāatgādina, ka telpu drošību iepriekš apšaubīja cits eksperts, kura vērtējumu pasūtīja Baltacis. Viņš, balstoties uz šo ekspertīzi, izdeva rīkojumu nekavējoties pārtraukt nodarbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas