Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mozaīka cer, ka Rinkēviča atklātība iedvesmos arī citus sabiedrībā cienītus cilvēkus

"Es ceru, ka šis solis pamudinās arī citus darīt tāpat - iznākt ārā, jo viņi redzēs, ka nekas slikts nav noticis," piektdien portālam Diena.lv sacīja Mozaīka valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina, uzslavējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) vakardienas paziņojumu, ka viņš ir homoseksuāls.

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīka Rinkēviča paziņojumu vērtē kā "ļoti pozītīvu" piemēru citiem. "Domāju, ka tie, kuri vakardien atbalstīja Rinkēviča kungu, atbalsta viņu arī šodien, nekas nav mainījies,” skaidro Garina, sakot, ka tas varētu būt ļoti labs piemērs pārējiem, jo visi sapratīs, ka "tas nenozīmē, ka beigsies karjera, vai kritīsies reitingi."

Garina norāda, ka, ja arvien vairāk zināmi un cienīti cilvēki publiski atklātu savu orientāciju, tad būtu iespējams mainīt sabiedrības viedokli pret cilvēkiem ar atšķirīgu seksuālo orientāciju vai dzimumidentitāti. "Mūsu politiķi primāri seko pūļa viedoklim un pieslienas tam, nevis tā kā, piemēram, Igaunijā, kur politiķi redz savu lomu kā vadītāji, kā līderi," sacīja Garina, piebilstot, ka izmaiņas sabiedrībā varētu būt, ja vairāk mīlētu un cienītu cilvēku šādi publiski atklātu savu orientāciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas