Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mozaīka vēlas sagaidīt oficiālu Latvijas nostāju minoritāšu jautājumā

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība Mozaīka vēlas sagaidīt oficiālu Latvijas nostāju minoritāšu jautājumā. 

Kā aģentūrai LETA skaidroja apvienībā, kopējas nostājas formulēšana ir būtiska, īpaši laikā, kad Latvija ir Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts. "Būtu jāsaprot, vai Latvija atzīst Eiropā pieņemtās vērtības," sacīja apvienībā. 

Tāpat Mozaīka sagaida arī Eiropas Savienības (ES) viedokli par to, ka tik augstām amatpersonām būtu ļoti jāpiedomā pie publiskiem paziņojumiem, jo Valsts prezidenta Andra Bērziņa intervijā Neatkarīgajai paustais negatīvi ietekmējot LGBT kopienu Latvijā. 

Bērziņš intervijā laikrakstam decembra vidū norādīja, ka cilvēku seksuālā orientācija nav publiski jāreklamē. 

"Es agrāk nenovērtēju visas šīs sistēmas spēku un ietekmi," sacījis politiķis, tomēr aicinot nevērsties pret seksuālajām minoritātēm, jo, "izrādot nepatiku, mēs viņus tikai atbalstīsim. Viņi teiks: redz, kā mums uzbrūk, nāciet mūs aizstāvēt". 

"Katrs cilvēks pats izvēlas savu dzīves ceļu, un katram arī jāatbild par savu izvēli. Bet šī izvēle nav jāuzspiež pārējiem, un katrā gadījumā tā nav publiski jāreklamē. Šāds ceļš ved uz nekurieni," teicis Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas