Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Norvik banka apsver iespēju vērsties pret Latviju par investīciju aizskārumu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā piektdien apstiprināts tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāns Igaunijas Wind One piederošajam vēja enerģijas ražotājam Winergy, par ko sašutusi Norvik banka."Norvik banka vairs netic tiesu varai Latvijā. Šodien tiesneša Ilmāra Dzeņa apstiprinātais TAP plāns paredz trīs acīmredzamu fiktīvu kreditoru iekļaušanu kopā par summu, kas lielāka par 40 miljoniem eiro.

Tas tiek darīts, lai izslēgtu Norvik banku no tiesiskās aizsardzības procesa," paziņojumā presei pauda bankas valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.Pēc viņa vārdiem, Norvik banka jau pašlaik var prognozēt, ka TAP netiks pildīts un nākamais solis būs "Winergy" maksātnespēja ar jauniecelto administratoru Jāni Jurkānu vadībā."Tiesnesis tādējādi ir akceptējis rafinētu bankas apkrāpšanas shēmu," secinājis Bramcels.Tāpēc Norvik banka izskata iespēju vērsties pret Latvijas valsti ar prasību par investīciju aizskārumu, jo visas pazīmes liecina, ka tieši tas ir noticis, norādīja bankas valdes priekšsēdētājs

Aģentūra LETA atgādina, ka maija sākumā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa izbeidza Winergy maksātnespējas lietu. Winergy toreiz norādīja, ka ir gandarīts par maksātnespējas procesa izbeigšanu, un uzņēmums darīs visu iespējamo, lai savas finansiālās grūtības atrisinātu. Tāpat uzņēmums joprojām vēlējās refinansēt savas saistības pret AS Norvik banku citā kredītiestādē, tomēr vienīgais šķērslis to veiksmīgi realizēt ir pēc pašas bankas lūguma ierosinātajā kriminālprocesā uzliktie aresti Winergy mantai.

Pēc tam Centra rajona tiesā tika ierosināts TAP.

LETA jau ziņoja, ka Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments 11.aprīlī atcēla Latgales priekšpilsētas tiesas 2013.gada 4.novembra spriedumu, ar kuru tika pasludināta "Winergy" maksātnespēja. Protestu par maksātnespēju tiesā iesniedza Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda.

Winergy maksātnespējas procesā, kā arī iepriekš jautājumā par tiesiskās aizsardzības procesu Norvik bankai radās bažas par, iespējams, fiktīvu kreditoru ar daudzmiljonu prasījumu. Pērn septembrī, kad vēl tiesā tika lemts jautājums par Winergy tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu, Norvik banka, kas maksātnespējas procesā ir nodrošinātais kreditors, bet bez balsstiesībām, norādīja, ka parādnieks nepamatoti un kļūdaini tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plānā bija norādījis uzņēmumu Firepower, Sompa Team un Team Glory kreditoru prasījumus un ņēmis tos vērā, saskaņojot TAP pasākumu plānu.

Pēc bankas domām, kā lielāko nodrošināto kreditoru Winergy bija norādījis ar to saistīto un Igaunijā reģistrēto Firepower ar kopējo prasījumu 24 668 420 latu (35 100 000 eiro) apjomā, un šis prasījums bija pamatots ar pērnā gada pirkuma līgumu par 13 vēja ģeneratoru piegādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas