Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgas satiksmi gaidāmā revīzija neuztrauc

Valsts kontrole (VK) šogad sāks īstenot operatīvās revīzijas, un pirmā šāda revīzija plānota pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme (RS). Valsts kontroliere Elita Krūmiņa Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā pavēstīja, ka operatīvās revīzijas notiks paralēli iepriekš plānotajām. Tādā veidā VK reaģēs uz sabiedrībai aktuāliem notikumiem. Pārbaude Rīgas satiksmē tiks veikta, reaģējot uz iedzīvotāju bažām par sabiedriskā transporta biļešu cenas izmaiņām no nākamā gada.

Pēc šī paziņojuma Dienai Krūmiņas komentāru iegūt neizdevās. VK pārstāve Zane Švāģere norādīja, ka "tas, ko jūs dzirdējāt radio, šobrīd arī ir viss," un uz jautājumu, kā atšķiras operatīvās no parastajām revīzijām, VK pārstāve īsti nespēja atbildēt.

Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis par gaidāmo revīziju uzzināja no Dienas. "Kontrolējošās institūcijas mūs nemitīgi kontrolē par dažādiem faktiem, nedomāju, ka tas būs kaut kas jauns. VK ir tiesības veikt pārbaudes Rīgas satiksmē. Mēs sadarbosimies visiem spēkiem, lai piedāvātu viņiem tos materiālus, kas pārbaudēm ir nepieciešami," norādīja Zaķis. Viņš arī sacīja, ka uzņēmums šādām pārbaudēm ir gatavs. Pēdējos gados tas pārbaudīts ļoti bieži, arī pati VK pirms pāris gadiem veikusi revīziju saistībā ar e-talonu ieviešanu.

Publiskajā telpā diskusijas rosinājis jautājums par biļešu pašizmaksu, proti, nav skaidri cenas aprēķināšanas mehānismi. Vienbrīd Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR)sacīja, ka viena brauciena pašizmaksa ir 70 santīmu, vēlāk citādu informāciju sniedza Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), norādot, ka viena brauciena pašizmaksa ir 84 santīmi.

Visu Aļonas Zanderes rakstu lasiet ceturtdienas, 2.janvāra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas