Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stopify pirmā darbības gada laikā saziedots gandrīz miljons eiro Ukrainas armijas atbalstam

Ziedojumu straumēšanas platformā Stopify pirmā darbības gada laikā kopumā 7640 abonenti no 49 valstīm ziedojuši 889 120 eiro, informēja mediju pārstāve Elīna Ābelīte.

Līdz šim īstenotas jau 12 ekipējuma piegādes. Uz Ukrainu aizvesti 10 pikapi un džipi, 61 drons, 12 kvadricikli, bagiji un motocikli, 59 nakts redzamības iekārtas un termokameras, trīs kuteri un ātrlaivas, 92 ģeneratori un pārvietojamās uzlādes stacijas, kā arī 1247 cita ekipējuma vienības - optiskie tēmēkļi, taktiskais apģērbs, datori, binokļi, metāla detektori, bruņuvestes, rācijas un citi aizstāvjiem nepieciešami priekšmeti. Tos saņēmušas dažādas Ukrainas militārās vienības, tai skaitā 72. mehanizētā brigāde, 36. jūras kājnieku brigāde un daudzas citas.

Smagas cīņas par Eiropas brīvību un nākotni uz Ukrainas zemes turpinās. Atbalsts aizstāvjiem ir kritiski svarīgs, tāpēc "Stopify" aicina ziedot, abonējot kādu no ikmēneša plāniem - 6,99 eiro, 14,99 eiro vai brīvas izvēles summu ik mēnesi.

Ziedojumu platformas "Stopify" stratēģiskie partneri ir "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Platforma tiks automātiski slēgta Ukrainas uzvaras dienā vai dienā, kad tiks parakstīts miera līgums, kas balstās uz Ukrainas nosacījumiem.

Ziedojumu platforma "Stopify", kas ļauj "abonēt" ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai, darbību uzsāka 2022.gada novembra sākumā. Platforma šobrīd pieejama lielākajās Eiropas valodās. Tajā ikviens no jebkuras vietas pasaulē var "straumēt" nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai - no nepilniem septiņiem eiro līdz jebkurai paša izvēlētai summai. Par ziedojumiem organizēto palīdzības kravu saturs tiek veidots saskaņā ar konkrētu nepieciešamību sarakstu no Ukrainas armijas, ko koordinē Ukrainas vēstniecība Latvijā. Līdzekļi tiek vākti tādiem mērķiem kā dronu, nakts redzamības ierīču, taktisko apavu un apģērbu, medicīnas preču, rāciju, kvadriciklu un tamlīdzīgu lietu iegādei. Par platformā saziedoto finansējumu netiek iegādāti ieroči un munīcija.

Projekta idejas autors un radošais direktors ir Māris Upenieks, izstrādātājs - digitālā aģentūra "Cube", stratēģiskie partneri - "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Ziedojumu straumēšana pieejama: stopify.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas