Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Swedbank brīdina uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par VID darbiniekiem vai nodokļu konsultantiem

Swedbank brīdina laikā, kad aktuāla kļūst ikgadējā pārmaksāto nodokļu atgūšana, uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem vai nodokļu konsultantiem, aģentūru LETA informēja Swedbank pārstāvji.

Bankā norāda, ka krāpnieki izsūta ziņas, kurās aicina atvērt interneta vietnes un ievadīt datus, lai atgūtu nodokļos samaksāto naudu.

Tāpat krāpnieki vēl joprojām zvana Latvijas iedzīvotājiem un izliekas par banku, policijas vai citu dienestu darbiniekiem, lai izvilinātu internetbankas piekļuves datus. Joprojām arī turpinās krāpšanas gadījumi, kuros klienti nodod svešiem cilvēkiem savas maksājumu kartes vai arī skaidru naudu. Krāpniekiem izdodas pārliecināt cilvēkus, ka "kurjeri" vai "drošības dienestu darbinieki" šos līdzekļus noglabās "drošā vietā", kamēr notiek "izmeklēšana".

"Swedbank" pārstāvji informē, ka jauna un bīstama tendence parādījusies, ka krāpniekiem arī izdodas iebiedēt cilvēkus, lai viņi slēptu šo informāciju no bankas. Tiek iegalvots, ka "drošības dienestu darbinieki" veic izmeklēšanu, kuras laikā jāievēro konfidencialitāte. Tāpēc klienti dažkārt vilcinās par savām aizdomām informēt bankas darbiniekus, apgrūtinot krāpšanas novēršanu un centienus izkrāpto naudu atgūt.

"Swedbank" aicina Latvijas iedzīvotājus būt īpaši modriem un nepakļauties aicinājumiem izpaust datus, izņemt un nodot svešiniekiem skaidro naudu vai arī maksājumu kartes. Pat mazāko krāpšanas aizdomu gadījumā banka lūdz nekavējoties sazināties ar Valsts policiju un savu banku, lai pēc iespējas precīzāk informētu par notikušo. Savlaicīga un ātra rīcība ir izšķiroša, lai censtos apturēt krāpšanu un atgūtu izkrāptos līdzekļus.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas