Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tallink līdz oktobra beigām aptur Rīga - Helsinki maršruta darbību

Ņemot vērā, ka Latvijas Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC) paplašināja to valstu sarakstu, kuros 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 16, iekļaujot tajā arī Somiju, Tallink Grupp piektdien paziņoja, ka aptur Rīga - Helsinki maršruta darbību no 28.septembra līdz oktobra beigām.

Kā informēja Tallink Latvija sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Esēnija Zīriņa, nākamo nedēļu laikā uzņēmums izvērtēs iespējamo maršruta darbības atjaunošanu novembrī un decembrī. Latvijas valdības lēmums ir saistīts ar to, ka vīrusa inficēšanās līmenis pēdējo nedēļu laikā ir pieaudzis, un ceļotājiem no Somijas būs jāievēro 10 dienu pašizolācija pēc ierašanās Latvijā.

Iecienītais maršruts Rīga - Helsinki darbojas kopš jūnija ar reisiem katru otro dienu ar kuģi "Silja Serenade" un diviem kruīza reisiem nedēļā ar kuģi "Baltic Queen" no septembra vidus. 

Pašā aktīvākajā sezonas periodā uz kuģa bija 1500-2000 pasažieru katrā reisā, bet, sākot no augusta vidus, pasažieru skaits samazinājās, un reģiona valdības sāka izziņot jaunus ceļošanas ieteikumus saistībā ar koronavīrusa pandēmiju, un aicināja iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem.

Komentējot lēmumu, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene sacīja: "Pasažieru skaits maršrutā no augusta vidus ir pakāpeniski samazinājies, bet esam varējuši saglabāt maršruta darbību, neciešot zaudējumus. Tomēr pēc šodien publicētā paplašinātā "dzelteno valstu saraksta", ir skaidrs, ka nespēsim turpināt darbību šajā maršrutā, jo pasažieru skaits ievērojami samazināsies un, lai, nodrošinātu, ka mūsu biznesam nav jācieš zaudējumi, mums nav citas izvēles, kā vien apturēt šo ceļotāju iecienīto maršrutu."

Viņš skaidroja, ka saprot Latvijas varas iestāžu lēmumus, lai ierobežotu vīrusa izplatību, bet, ņemot vēro katastrofālo situāciju tūrisma sektorā, viņš cer, ka tiks radīts izņēmums tiem tūristiem, kas ierodas valstī no rīta un dodas atpakaļ tās pašas dienas vakarā, tādējādi radot mazāku risku Latvijas sabiedrībai, kā tie tūristi, kas paliek valstī ilgāk.

Diferencētāka pieeja ar izņēmumiem būtu bijusi būtiska, lai palīdzētu reģiona tūrisma industrijai un būtu mums ļāvusi saglabāt maršrutu starp Latviju un Somiju, teica Negene.

Viņš piebilda, ka uzņēmums gatavs pārskatīt savus lēmumus, ja situācija saistībā ar vīrusu un ierobežojumiem mainīsies. 

"Ja notikumu attīstība būs pozitīva, mēs būsim priecīgi atkal atvērt maršrutu vai rīkot īpašos kruīzus gada nogalē, kas Somijas ceļotājiem ļautu baudīt skaistās Ziemassvētku gaismiņas Rīgā," teica Negene.

Ar visiem ceļotājiem, kas rezervējuši ceļojumus ar Baltic Queen, Tallink klientu apkalpošanas speciālisti sazināsies tuvākajā laikā, lai vienotos par pārcelšanas vai atmaksas iespējām.

LETA jau ziņoja, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, turpmāk pašizolācija būs jāievēro no visām Slimību profilakses un kontroles centra sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu, liecina SPKC apkopotie dati.

Iepriekš, atgriežoties Latvijā no Covid-19 smagāk skartajām valstīm, bija jāievēro 14 dienu ilga pašizolācija, taču kopš 17.septembra šis obligātās pašizolācijas ilgums ir samazināts līdz desmit dienām. Tomēr vienlaikus 14 dienu pašizolācijas prasība joprojām attiecas uz tām personām, kuras ir kontaktējušās ar Covid-19 inficēto.

Tāpat 14 dienu pašizolācijas prasība vispārējā gadījumā arī turpmāk attieksies uz personām, kuras ir nodarbinātas ārstniecības iestādēs, sociālās aprūpes institūcijās un izglītības iestādēs un kuras ir tiešā kontaktā ar citiem cilvēkiem, piemēram, ārsti, kuri sniedz palīdzību pacientam, vai skolotāji, kuri strādā ar bērniem.

Vienlaikus arī šajā gadījumā tiek pieļauts izņēmums - šie cilvēki astotajā dienā pēc attiecīgās valsts pamešanas varēs veikt Covid-19 testu. Ja tests būs negatīvs, tad personas 11.dienā pēc attiecīgās valsts pamešanas varēs atgriezties darbā klātienē. Ja persona nevēlēsies testu veikt, tad pašizolācijas ilgums joprojām būs 14 dienas.

Turpmāk pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 31 ES vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valsti, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno jeb kopumā 33 valsti.

Minēto 31 ES vai EEZ valstu vidū ir Igaunija, Lietuva, Slovēnija, Itālija, Slovākija, Luksemburga, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Dānija, Lielbritānija, Īrija, Grieķija, kā arī Norvēģija un Ungārija, kā arī Somija, Lihtenšteina un Kipra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas