Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ādažos dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 10. novembra plkst. 6.30 līdz 13. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 129 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 48 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Neilgi pirms sešiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lejupes ielu Ādažos, kur ar atklātu liesmu dega vairāki kopā savienoti angāri un liesmas strauji izplatījās. Dzēšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm. Darbu koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistījās VUGD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienests (NMPD) un ēkā izvietoto uzņēmumu pārstāvji. Plkst. 21.06 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. Angārs, tajā esošās vieglās automašīnas, paletes, kā arī divi blakus esošie angāri kopumā dega 1405 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no angāra evakuēja 17 automašīnas un dīzeļkrānu, bet tajā sadega septiņas automašīnas un vēl piecas bojātas karstuma ietekmē. Šorīt plkst. 05.09 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 16.55 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Salas pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts autobuss un vieglā automašīna. Notikuma vietā konstatēts, ka vieglajā automašīnā iespiesti divi bojāgājušie, kurus ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja. Saskaņā ar NMPD sniegto informāciju pēc negadījuma hospitalizēti 18 cietušie. Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu, lai pa autoceļu varētu atjaunot satiksmi un darbu notikuma vietā noslēdza pusastoņos vakarā.

Naktī uz svētdienu naktī plkst. 02.32 saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu pilnā 112 m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā ēkā atrasts bojāgājušais. Liesmu izplatīšanās ierobežota plkst. 03.09, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi turpinājās līdz pusdesmitiem no rīta.

Sestdien pusdeviņos vakarā saņemts izsaukums uz Duntes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš negadījumā arī cieta un nodots NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās desmitos vakarā.

Plkst. 15.56 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvokļa vannas istabā dega papīrs 0,5 m2 platībā, kā rezultātā mājoklī izveidojās spēcīgs sadūmojums. No ēkas evakuējās 18 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un cilvēki varēja savos mājokļos atgriezties. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.04.

Piektdien plkst. 11.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Kocēnu pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā māja jau deg 200 m2 platībā ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts, kā arī liesmas ir pārmetušās uz blakus esošo lapeni, kas deg 4 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 17.06.

Piektdien no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Daugavgrīvā Rīgas jūras līča ūdenī redzamas drēbes. Ugunsdzēsēji glābēji no ūdens izcēla bojāgājušo un nogādāja krastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas