Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Afganistānā dienošie Latvijas karavīri piespiedu dīkstāves laiku izmanto lietderīgi

Apmēram 140 Afganistānā dienošie Latvijas karavīri līdz misijas mandāta pagarināšanas brīdim no šodienas neveic nevienu aktīvu operacionālo darbību, taču piespiedu dīkstāves laiku izmantojot lietderīgi.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā aģentūrai LETA gan neatklāj, kā Latvijas karavīri no šodienas pavadīs savu laiku, taču uzsvēra, ka tas tiekot izmantots lietderīgi. Tāpat ministrija neatklāj, vai karavīri līdz Saeimas lēmumam atradīsies tikai bāzēs, vai arī nepieciešamības gadījumā izbrauks ārpus tām.

AM arī nekomentē, vai no piespiedu dīkstāves cietīs Latvijas karavīru iepriekš sāktie uzdevumi.

Afganistānā dienošie Latvijas karavīri izvietoti vairākās šīs valsts daļās - Kabulā, Kandahārā, Mazarišarifā.

AM jau iepriekš skaidroja, ka saskaņā ar starptautisko tiesību normām laikā, kamēr misijas termiņš nebūs pagarināts, Latvijas karavīriem būs tiesības uz pašaizsardzību, ja viņiem nāksies piedzīvot uzbrukumu.

Jau ziņots, ka valdība 1.oktobrī atbalstīja Saeimas lēmuma projektu par Latvijas karavīru dalību NATO vadītajā operācijā Afganistānā līdz ANO Drošības padomes mandātā noteiktam laikam. Tajā brīdī ANO Drošības padome vēl nebija lēmusi par precīza termiņa noteikšanu NATO vadītajai operācijai Afganistānā.

Aizsardzības ministrija (AM) norāda, ka saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju Starptautisko drošības atbalsta spēku starptautiskā operācijā Afganistānā (ISAF) tika pagarināta līdz 2013.gada 13.oktobrim.

Pamatojoties uz ANO Drošības padomes rezolūciju, Saeima ar 2012.gada 11.oktobra lēmumu pagarināja termiņu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalībai NATO vadītajā operācijā Afganistānā Starptautisko drošības atbalsta spēku sastāvā līdz 2013.gada 13.oktobrim.

NBS dalības pagarināšanai ISAF operācijā uz nākamo periodu - ANO Drošības padomes mandātā noteikto laiku - nepieciešams Saeimas lēmums.

ANO Drošības padome lēmumu par ISAF misijas pagarināšanu līdz 2014.gada 31.decembrim pieņēma 2013.gada 10.oktobrī, liecina ANO mājaslapā publicētā informācija.

Saeima lēmumu par misijas pagarināšanu varētu pieņemt 17.oktobrī, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums. Lēmums par Saeimas sēdes sasaukšanas laiku un darba kārtību gan vēl ir jāpieņem Saeimas Prezidijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas