Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aglonas novadā nodegusi dzīvojamā māja

Ceturtdien no rīta, plkst. 6.51, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ezeru ielu Grāveros, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamai mājai ir daļēji iebrucis jumts un 85 kvadrātmetru platībā deg siena un griestu pārsegums.

Plkst. 11.32 ugunsgrēks tika likvidēts un kā tā iespējamais izcelšanās iemesls tiek minēts īssavienojums elektroierīcē. 

Vēlāk, pēc plkst.17 tika saņemts izsaukums uz Biķernieku ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas virtuvē dega ledusskapis un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Piedūmojuma dēļ ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja četrus cilvēkus. 

Mitrā un lietainā laika ietekmē vakar tika dzēsts viens kūlas ugunsgrēks – Kalmju ielā Carnikavā kūla dega 300m2 platībā. VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt kūlu un, sakopjot savas nesakoptās un neapsaimniekotās teritorijas, iztikt bez kūlas dedzināšanas, jo tas ir aizliegts un par to var piemērot administratīvo sodu. 

Ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skudru pūznis, elektrības vadi un sadzīves mantas, siltumnīca, trīs vieglās automašīnas, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.marta plkst. 6.30 līdz 1.aprīļa plkst. 6.30, VUGD saņēma 43 izsaukumus, no kuriem 23 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas