Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aicina bez maksas konsultēties pie neirologa

Vispasaules Insulta dienas ietvaros 30.oktobrī un 1.novembrī rīdziniekiem tiek piedāvāta iespēja bezmaksas apmeklēt neirologa konsultāciju un veikt galvas asinsvadu doplerogrāfiju MFD Veselības centros Pārdaugava, Iļģuciems un Veselības centrā Možums-1, portālu Diena.lv informēja MFD Veselības centra pārstāve Vivita Vircava.

Insults ir pēkšņi galvas smadzeņu asinsrites traucējumi, kas saistīti ar smadzeņu bojājumu un ir visbiežāk sastopamā slimība, kas var izraisīt dzīvībai bīstamu stāvokli. Pēc statistikas datiem, katru gadu Latvijā ar insultu tiek hospitalizēti 7000 cilvēku un, neraugoties uz ārstēšanu, 30% mirst.

Insultu var atpazīt pēc vienas vai vairākām pēkšņām pazīmēm: nejūtīgums, vājums vai nespēks sejā, rokā vai kājā, jo īpaši vienā ķermeņa pusē; apjukums un grūtības runāt vai saprast teikto; redzes traucējumi vienā vai abās acīs, redzes dubultošanās; grūtības staigāt, reibonis, līdzsvara un koordinācijas traucējumi; spēcīgas galvas sāpes bez iepriekšēja iemesla.

Insulta gadījumā ir ārkārtīgi svarīgi nekavējoties meklēt medicīnisko palīdzību, zvanot 113, jo katra novēlota sekunde nozīmē zaudētas smadzeņu šūnas. Insults var skart ikvienu, neatkarībā no vecuma, tā riska faktori ir: augsts asinsspiediens; paaugstināts holesterīna līmenis asinīs; nepietiekami koriģēts cukura diabēts; sirds un/vai asinsvadu slimības, sevišķi - aritmija; nepietiekama fziskā aktivitāte; liekais ķermeņa svars; smēķēšana, narkotiku lietošana, pārmērīga alkohola lietošana.

Ja jūsu veselība ir pakļauta kādam no šiem riska faktoriem, MFD Veselības grupa piedāvā apmeklēt bezmaksas neirologa konsultāciju, kā arī veikt galvas asinsvadu izmeklējumu - doplerogrāfiju. Izmeklējums palīdzēs laicīgi pamanīt radušās problēmas, un pie attiecīgas profilakses un ārstēšanas, minimizēt insulta risku.

Bezmaksas izmeklējumi Vispasaules Insulta dienas ietvaros notiks: 30.oktobrī Veselības centrā Možums-1, Bruņinieku ielā 8, tālr.67 27 34 35, no plkst.9 līdz plkst. 10; 30.oktobrī MFD Veselības centrā Iļģuciems, Buļļu ielā 9, tālr.67131311, no plkst.17 līdz plkst. 18; 1.novembrī MFD Veselības centrā Pārdaugava, Vienības gatvē 109, tālr.67131316, no plkst.14 līdz plkst. 16. Iepriekšējais pieraksts ir obligāts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas