Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aicina piedalīties publiskajā diskusijā "Kad beidzot izmirsim?"

Ceturtdien, 13. oktobrī, diskusiju cikla Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases ietvaros Eiropas Savienības mājā notiks diskusija Kad beidzot izmirsim?, kurā varēs piedalīties ikviens interesents.

Statistikas un pētījumu dati liecina, ka ar katru gadu Latvijas iedzīvotāju skaits sarūk. Tas sabiedrībā un publiskajā telpā izraisa dažādus jautājumus un reakcijas. Vai tiešām lēnām novērojam nelielas tautas izmiršanu? Vai varbūt realitāte nav tik biedējoša un notiekošais ir dabīga reakcija uz pieaugošo mobilitāti un globalizācijas procesiem? Ko liecina pieejamie dati un kā dzīvot laikā, kad tik bieži dzirdam – tūlīt izmirsim? Kā tas ietekmē valsts politikas attīstību? Kāda ir pieredze citviet Eiropā? Tie būs daži no jautājumiem, par kuriem aicinām domāt diskusijā.

"Pēdējā laikā modīgi tērgāt par depopulāciju, latvieši, lūk, izmirstot, demogrāfiskais stāvoklis pasliktinoties utt. Dīvaini, jo par latviešu izmiršanu sāk runāt jau 20. gs. sākumā. Runā, runā, bet šie izmirst. Kāpēc?" – par diskusijas tēmu pārdomās dalās filozofs, profesors Igors Šuvajevs.

Diskusijā Kad beidzot izmirsim? I.Šuvajevs piedalīties aicinājis ekspertus – Ekonomikas prognozēšanas centra valdes locekli, akadēmiķi Raitu Karnīti, Sabiedriskās politikas centra Providus pētnieci Daci Akuli, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Statistikas un demogrāfijas katedras vadītāju, prof. Pēteri Zvidriņu un Centrālās Statistikas pārvaldes Sociālā departamenta direktori Marandu Behmani.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā kopš 2006.gada piedāvā sarunas ar sabiedrību par Latvijai Eiropas Savienībā nozīmīgām tēmām neformālā gaisotnē. Tās apvienotas sarunu ciklā Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases. Tā ir iespēja tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt un veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta.

Diskusija Kad beidzot izmirsim? notiks 13.oktobrī pulksten 17 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, Sarunu istabā (1.stāvā). 

Visi interesenti ir aicināti piedalīties diskusijā, iepriekš piesakoties, līdz 11.oktobrim rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 67085410.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas