Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aizsardzības ministrs: Šobrīd karavīru sūtīšana uz Irāku nav dienaskārtības jautājums

Karavīru sūtīšana uz Irāku cīņai pret džihādistu grupējumu Islāma valsts šobrīd nav Latvijas dienaskārtības jautājums, otrdien aģentūrai BNS pēc valdības sēdes sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

ASV vadītā koalīcija pret džihādistu grupējumu Islāma valsts nosūtīs vēl 1,5 tūkstošus karavīru uz Irāku, lai palīdzētu tās valdībai cīņā pret šo grupējumu, pirmdien paziņoja ASV armijas ģenerālleitnants Džeimss Terijs, kurš koordinē cīņu pret Islāma valsti.

"Mēs esam šajā koalīcijā, bet karavīru sūtīšana uz Irāku nav šobrīd dienaskārtības jautājums," teica Vējonis.

Jau vēstīts, ka Latvija iecerējusi atbalstīt starptautisko cīņu pret terorismu Irākā, sniedzot humāno vai materiālo palīdzību.

Latvija uzskata, ka ISIL (Islāma valsts Irākā un Levantē, pazīstams arī kā ISIS vai tā sauktā Islāma valsts) teroristiskais grupējums rada nopietnus draudus drošībai plašākā Tuvo Austrumu reģionā, kā arī rada apdraudējumu sabiedrotajiem un partneriem visā pasaulē, ieskaitot Latviju, aģentūrai BNS iepriekš sacīja Ārlietu Ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

ASV sadarbībā ar citiem sabiedrotajiem ir izveidojusi starptautisku koalīciju, kurai sniegt atbalstu gatavību ir paudušas gandrīz četrdesmit pasaules valstis, tai skaitā Baltijas valstis.

Latvija gatava sniegt humāno palīdzību konflikta teritorijā nonākušajiem civiliedzīvotājiem, kā arī izskatīt citas vajadzīgās palīdzības iespējas. Vienlaikus Latvija nodrošinās nepieciešamos nacionālos pasākumus, lai nepieļautu ārvalstu kaujinieku vervēšanu Latvijas teritorijā, Latvijas valstspiederīgo nelikumīgu iesaisti bruņotajos konfliktos ārvalstīs, kā arī cita atbalsta sniegšanu teroristiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas