Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Aizvadītajā diennaktī cilvēki guvuši ziemai raksturīgas traumas

Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem cilvēkiem, kas guvuši ziemai raksturīgas traumas, proti, krituši uz slidenām ielām un guvuši dažādus lūzumus, kā arī bijuši gadījumi ar ķermeņa atdzišanu.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, aizvadītajā diennaktī kopumā 12 cilvēki guvuši ziemai raksturīgas traumas. Cietušo vecums ir no 13 līdz pat 85 gadiem.

Kāds 13 gadus vecs pusaudzis vakar izskrējis no skolas un vēlējies paslidināties pa slidenu celiņu, taču kritis un guvis rokas lūzumu. Arī 85 gadus vecs vīrietis kritis, un mediķiem bija aizdomas par kakla skriemeļa lūzumu.

Pārsvarā krītot uz slidenām ielām, cilvēki guvuši roku vai kāju lūzumus, taču gūti arī ribu lūzumi.

Savukārt ar ķermeņa atdzišanu un apsaldējumiem vakar slimnīcās nogādāti kopumā astoņi vīrieši, - seši no viņiem Rīgā. Latgalē kāds 50 gadus vecs kungs ilgāku laiku gulējis uz ielas sniegā, kā rezultātā guvis abu pēdu apsaldējumus. Visos šajos gadījumos ir aizdomas, ka vīrieši iepriekš lietojuši alkoholu.

Tāpat dažādas traumas no automašīnām guvuši gājēji, tādēļ mediķi aicina gājējus būt īpaši uzmanīgiem, jo sevišķi diennakts tumšajā laikā. Latgalē automašīna notriekusi aptuveni 60 gadus vecus vīrieti, kurš guva nāvējošas traumas un mira notikuma vietā. Savukārt Kurzemē kāda automašīna aizķērusi tēvu, kurš nesis savu trīs gadus veco bērnu. Abi gājēji nogādāti slimnīcā, kur tēvam konstatēta galvas trauma, bet bērnam, iespējams, ir smadzeņu satricinājums.

Arī Rīgā sadursmē ar automašīnu cietuši cilvēki. Kāda ģimene - vectēvs, māte un pusotru gadu vecs bērns - guvuši savainojumus no automašīnas, kas mēģinājusi bremzēt, bet slidenā ceļa dēļ automašīnas saslīdējusi un ar sānu aizķērusi visus trīs cilvēkus. Pēc notikušā slimnīcā nogādāts gan vectēvs, gan pusotru gadu vecais bērns.

Kopumā aizvadītajā diennaktī bijuši 1296 izsaukumi, no kuriem 215 saistīts ar dažādām traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas