Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Aizvadītajā diennaktī vairāki cilvēki guvuši ziemai raksturīgas traumas

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kas guvuši ziemai raksturīgas traumas, informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Astoņi cilvēki aizvadītajā diennaktī ir slīdējuši un krituši uz slidenām ietvēm un ceļiem. Cietušie ir bijuši vecumā no 29 līdz 79 gadiem, informēja Bukša.

Uz slidenajām ietvēm un ceļiem pakritušie ir lauzuši rokas, vai kājas, guvuši muguras traumas un galvas sasitumus. Četri šādi gadījumi ir bijuši Vidzemes reģionā, trīs - Rīgā, bet viens Latgalē.

Seši cilvēki aizvadītajā diennaktī ir cietuši no ķermeņa atdzišanas vai arī guvuši apsaldējumus. Rīgā uz ielas alkohola reibumā atrasti 31 gadu vecs vīrietis un 23 gadus vecs vīrietis, abi ar ķermeņa atdzišanu nogādāti slimnīcā. Savukārt 28 gadus vecs vīrietis Rīgā alkohola reibumā apsaldējis abas pēdas.

Daugavpilī NMPD mediķi devušies uz izsaukumu, kur kāds aptuveni 50 gadus vecs vīrietis ielūzis ledū Daugavā. Vīrieti glābējiem nav izdevies glābt un viņš ir gājis bojā.

"Otrs 63 gadus vecs vīrietis mēģinājis ielūzušo glābt un arī pats ielūzis ledū. Šo vīrieti ar ķermeņa atdzišanu nogādāja slimnīcā. Iespējams, ka abi vīrieši mēģinājuši pa ledu šķērsot Daugavu," sacīja Bukša.

Zemgalē 46 gadus vecs vīrietis ilgstoši neapkurinātās telpās lietojis alkoholu. Mediķi cietušajam konstatējuši dziļus abu pēdu apsaldējumus ar nekrozi.

Vidzemē 47 gadus vecs vīrietis pēc alkohola lietošanas no kaimiņiem rāpojis uz savām mājām. Mediķi cietušo ar abu plaukstu un ceļgalu apsaldējumiem nogādājuši slimnīcā.

Divi cilvēki aizvadītajā diennaktī guvuši traumas slēpošanas trasēs. Milzkalnē 35 gadus vecs vīrietis slēpojot lauzis kāju, bet Riekstukalnā 11 gadus veca meitene guvusi muguras sasitumu un kājas traumu.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Latgalē 37 gadus vecs vīrietis ir kritis no sniega motocikla un lauzis augšstilba kaulu, kā arī guvis ķermeņa sasitumus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi ir devušies uz 1379 izsaukumiem, no tiem 187 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām, informēja Bukša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas