Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvadītajā nedēļā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits palielinājies vairumā Latvijas pašvaldību

Aizvadītajā nedēļā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits ir palielinājies 30 Latvijas pašvaldībās, bet samazinājums ir reģistrēts tikai 11 pašvaldībās, liecina aģentūras LETA aprēķini pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem.

Lielākais saslimušo skaita kāpums ir bijis Krāslavas novadā - par 83%, un svētdien tur reģistrēti 86 iedzīvotāji, kuri ar Covid-19 ir inficējušies pēdējo 14 dienu laikā.

Savukārt vislielākais samazinājums bijis Madonas novadā - svētdien tur reģistrēti 38 saslimušie, kas ir par 30% mazāk nekā pirms nedēļas.

Skaitliski visvairāk inficēto ar Covid-19 ir Rīgā. Tur svētdien ir reģistrēti 1874 iedzīvotāji, kuri ar Covid-19 ir inficējušies pēdējo 14 dienu laikā, kas ir par 10% vairāk nekā pirms nedēļas.

Augstākais 14 dienu kumulatīvais saslimstības līmenis Latvijā ir Līvānu novadā - 629,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Seko Rēzekne ar 494,7 gadījumiem un Ādažu novads ar 460,3 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība Latvijā kopumā pašlaik ir 288,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju un šis līmenis tiek pārsniegts 17 Latvijas pašvaldībās.

Bez minētajām pašvaldībām saslimstības līmenis ar Covid-19 augstāks nekā valstī vidēji ir arī Talsu novadā, Ventspilī, Krāslavas novadā, Daugavpilī, Preiļu, Ropažu, Salaspils, Alūksnes un Dienvidkurzemes novadā, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Bauskas novadā.

Divu nedēļu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Visvairāk saslimušo pašlaik ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Šajā vecuma grupā pēdējo 14 dienu laikā ir inficējušies 967 Latvijas iedzīvotāju. Seko iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem ar 896 saslimušajiem un iedzīvotāji vecumā no 50 līdz 59 gadiem ar 860 iepriekšējo divu nedēļu laikā reģistrētiem saslimušajiem ar Covid-19.

Kopumā Latvijā pašlaik ir 5404 iedzīvotāji, kuriem pēdējo divu nedēļu laikā ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Jau ziņots, ka pēdējo trīs dienu laikā Latvijā kopumā reģistrēti 829 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma šī slimība Latvijā laboratoriski apstiprināta 962 914 gadījumos.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas