Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizvadītajā nedēļā strauji kāpusi elektroenerģijas cenas

Aizvadītajā nedēļā Nord Pool sistēmas, kā arī Baltijas tirdzniecības apgabala vidējā elektroenerģijas cena strauji kāpa, aģentūru LETA informēja AS Latvenergo pārstāvji.

Visaugstākā elektroenerģijas cena starp Baltijas valstīm aizvadītajā nedēļā bija Lietuvā, kur, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, tā kāpa par 76% un bija 178,17 eiro par megavatstundu (eiro/MWh). Latvijā elektroenerģijas cena pieauga par 73%, sasniedzot 174,91 eiro/MWh, savukārt Igaunijā elektroenerģijas cena bija 156,72 eiro/MWh, kas ir kāpums par 55%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. 

Aizvadītajā nedēļā Nord Pool sistēmas cena pieauga par 49% līdz 151,04 eiro/MWh.

Latvenergo skaidro, ka aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenu pieaugumu galvenokārt radīja energoproduktu cenu kāpums, naftas cenai pieaugot par 21%, dabasgāzes cenai - par 104%, bet ogļu cenai - par 95%, turklāt vēja elektrostaciju izstrāde Nord Pool reģionā kritās par 28%.

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, Nord Pool reģionā elektroenerģijas patēriņš samazinājās līdz 9019 gigavatstundām (GWh), savukārt izstrādes apjomi pieauga līdz 9875 GWh.

Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 2% līdz 574 GWh. Latvijā kopā tika patērētas 148 GWh elektroenerģijas, kas ir par 1% mazāk nekā nedēļu iepriekš. Igaunijā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 4% līdz 166 GWh, bet Lietuvā patēriņš palika iepriekšējās nedēļas līmenī un bija 260 GWh.

Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 2%, tika saražotas 360 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 11% līdz 133 GWh, Igaunijā ražošanas apjomi kāpa par 54% līdz 152 GWh, kamēr Lietuvā elektroenerģijas izstrāde bija 75 GWh, kas bija par 28% mazāka nekā iepriekšējā nedēļā.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 90%, Igaunijā - 92%, bet Lietuvā - 29%. Baltijas valstīs tika saražoti 63% no reģionā patērētā elektroenerģijas apjoma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas