Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Algu apmērs zem VID lupas

Par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ieceri, ka turpmāk uzņēmumiem, kas maksā būtiski mazākas algas nekā vidēji nozarē (faktiski runa ir par minimālo algu), būs jāpierāda zemo algu pamatotība, Dienas aptaujāto uzņēmēju attieksme ir duāla. No vienas puses, nozaru asociācijas izprot vēlmi tādējādi ''izķert'' aplokšņu algu maksātājus, no otras – ir bažas, vai tas nebūs pārāk liels administratīvais slogs, piemēram, maziem uzņēmumiem, kas objektīvi vairāk par minimālo algu nevar atļauties maksāt.

Top komentāri

aija
a
Kur problēma? Celiet minimālo stundas likmi! Ja jau esam Eiropā, tad esam Eiropā! Nevis 2€/h, bet vismaz 7-8€/h! Un būs viss kartībā!
Grāmatvede
G
Ja jāmaksā vidējo nozarē, kāda jēga vispār noteikt minimālo valstī? Vai nu vienu vai otru, citādi nevar saprast, cik tad jāmaksā, lai būtu likumīgi.
!
!
Sen bija laiks! Arī man savulaik nācies strādāt 2 veikalos par pārdevēju. To pašu minimālo algu maksāja aploksnēs un niecīgu daļiņu no tās - kontā. Kamēr pašas saimnieces braukāja pa ārzemēm, pirka tur lētas lupatas un tad kārtīgi uzvārījās te.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas