Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Alkohola ražotāji atbalsta policijas iniciatīvu sadarboties ar iedzīvotājiem "točku" apkarošanā

Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība (ARTA) atzinīgi vērtē Valsts policijas iniciatīvu sadarboties ar iedzīvotājiem, dodot iespēju Valsts policijas mājas lapā ziņot nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām jeb tā sauktajām "točkām", ziņo Latvijas Radio.

"Veicinot iedzīvotāju iesaisti ēnu ekonomikas apkarošanā, ieguvēji būsim mēs visi, jo no pagrīdes alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības cieš kā tuvākās apkaimes iedzīvotāji, tā jaunieši, pensionāri un valsts kopumā", vērtē ARTA valdes priekšsēdētājs un SIA Liviko ģenerāldirektors Genādijs Kļepikovs. Viņš uzsver, ka šādu "uzticības līniju" ieviešana ir jau ierasta prakse pašvaldību darbībā Latvijā un arī policijai ir sadarbības pieredze ar iedzīvotājiem, tā kā šai iniciatīvai jābūt rezultatīvai.

Kā tika informēts iepriekš, legālu alkoholisko dzērienu nozares uzņēmumi, ko parstāv nozares apvienība ARTA, iestājas par stingrāku sodu ieviešanu un policijas pilnvaru paplašināšanu, apkarojot nelegālas alkohola un citu akcizēto izplatīšanas vietas. ARTA pārstāvji pērn tikušies ar VID Kriminālpārvaldes vadību un vienojušies par pasākumu kopumu alkoholisko dzērienu "pelēkā tirgus" apkarošanā. Vienošanās paredz sadarbību informatīvā, politiskā un likumdošanas iniciatīvu līmenī, lai veicinātu plašāku pilnvaru piešķiršanu tiesībsargājošām institūcijām un novirzītu līdzekļus organizētai nelegālā alkohola apkarošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas