Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ĀM aicina līdz 1.jūlijam pieteikties diasporas atbalsta projektiem

Ārlietu ministrija (ĀM) ir izsludinājusi pieteikšanos 2021.gadā plānotajiem diasporas atbalsta projektiem, informēja ĀM.

Pēc ĀM paustā, pieteikšanās termiņš līdz 1.jūlijam ir tiem projektiem, kur īstenošana paredzēta laika posmā no 1.septembra līdz 31.decembrim, savukārt 11.oktobris - projektiem, kuru realizācija paredzēta laika posmā no 11.novembra līdz 31.decembrim. ĀM atzīmēja, ka tiks izskatīti projektu pieteikumi ar noteikumu, ja, realizējot iepriekš apstiprinātos projektus, nebūs pilnībā apgūts piešķirtais finansējums.

ĀM aicinām diasporas organizācijas par projektu iesniegšanas termiņiem kontaktēties ar attiecīgo Latvijas vēstniecību vai pārstāvniecību, ja atrodaties valstī, kur tāda ir. Tas vēstniecībām un pārstāvniecībām nodrošinās iespēju izskatīt diasporas organizāciju sagatavotos projektus un līdz izsludinātajiem projektu pieteikšanas termiņiem iesniegt ĀM.

Projektu pieteikumus iesniegt ĀM var tikai tādā gadījumā, ja diasporas organizācijas mītnes valstī nav Latvijas vēstniecības vai pārstāvniecības. Tāpat ĀM informēja, ka, realizējot Diasporas likumā noteiktos mērķus un uzdevumus, Diasporas projektu izvērtēšanas komisija 2021.gadam noteikusi diasporas atbalsta projektiem vairās prioritātes, piemēram, pasākumi nacionālās identitātes stiprināšanai, tostarp latviešu valodas un kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana diasporā.

Tāpat prioritāšu vidū ir diasporas pasākumi pilsoniskās un politiskās līdzdalības veicināšanai, pasākumi bērniem un jauniešiem piederības sajūtas Latvijai veicināšanai un pasākumi diasporas iesaistei Latvijas tautsaimniecības, valsts pārvaldes un zinātnes attīstīšanā.

Projektu pieteikumu jāiesniedz ĀM saskaņā ar 2018.gada 5.jūnijā apstiprināto Kārtību, kādā ĀM atbalsta Latvijas diasporu un tās organizāciju veidotos projektus. Papildu informācija pieejama ĀM tīmekļvietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas