Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

AM: Latviju nav apmeklējušas Pentagona komandas, bet pastāvīgi sadarbojamies ar sabiedrotajiem par radioaktīvo aizsardzību

Latviju patlaban nav apmeklējušas Pentagona komandas, lai iepazīstinātu to bruņotos spēkus ar procedūrām ķīmisko vai bioloģisko draudu gadījumā, tomēr Latvija pastāvīgi sadarbojas NATO ar sabiedrotajiem jautājumos par ķīmisko, bioloģisko un radioaktīvo aizsardzību, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins.

Viņš norādīja, ka NATO ir noteikti vienoti standarti un noteikumi visās jomās, tai skaitā, attiecībā uz aizsardzību no ķīmiskajiem ieročiem.

Tāpat Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sastāvā ir Aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem vienība, kura atbilstoši savai kompetencei un pieejamajiem resursiem pastāvīgi strādā pie spēju attīstības un pilnveidošanas, piedalās mācībās un strādā kopā ar sabiedrotajiem.

ASV pieļauj iespējamību, ka Krievija varētu lietot ķīmiskos ieročus Ukrainā, ja turpinās zaudēt pozīcijas kaujas laukā, novembra beigās vēstīja izdevums "Politico", atsaucoties uz sešiem informētiem ziņu avotiem, tostarp ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas un Pentagona amatpersonām.

ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis un vēl viens ziņu avots sacīja, ka Pentagons šoruden nosūtījis komandas uz Austrumeiropas valstīm, lai iepazīstinātu to bruņotos spēkus ar procedūrām ķīmisko vai bioloģisko draudu gadījumā. ASV arī piešķīrušas Kijivai ķīmiskās, bioloģiskās un kodolaizsardzības līdzekļus miljardiem dolāru vērtās militārās palīdzības ietvaros.

"Politico" ziņu avoti gan sacīja, ka ASV nav nekādu izlūkošanas datu, kas norādītu uz ķīmiskā uzbrukuma neizbēgamību Ukrainā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas