Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Analītiķis: Krievija nav guvusi apstiprinājumu iespējām Baltijā atkārtot Krimas scenāriju

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvu esošas amatpersonas martā apmeklējušas Latviju un Igauniju, pētot iespējas atkārtot Krimas aneksijas scenāriju šajās valstīs, taču atgriezušās Maskavā ar negatīvu vēstījumu, izteicies Krievijas politikas analītiķis Dmitrijs Oreškins.

Igaunijas medijs ERR, atsaucoties uz laikrakstu Eesti Päevaleht, citē domnīcas Mercator analītiķi un Kremļa cilvēktiesību padomes pārstāvi Oreškinu, kurš stāstījis, ka divas Putinam tuvas amatpersonas tikušās ar Latvijas un Igaunijas prokrievisko partiju pārstāvjiem, taču aptvērušas, ka maza iespējamība Krimas notikumu scenārija atkārtojumam Baltijas valstīs.

Pēc šo Kremļa pārstāvju vizītēm Baltijas valstu augstākās amatpersonas vairojušas pret Krieviju vērsto retoriku, jo, visticamāk, zinājušas par šo Maskavas amatpersonu apmeklējumu.

Igaunijas Iekšējās drošības dienests apstiprinājis, ka zina par Putina mērķi destabilizēt kaimiņvalstis un apņemas šos mēģinājumus nākotnē novērst. Iestāde gan atturējusies komentēt Oreškina izteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas